PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Birželio 7 d. 12:52

I. Šimonytė atidavė balsą Europos Parlamento rinkimuose

Lietuva

BNS Fotobanko nuotr.

Saulius Jakučionis, Ignas JačauskasŠaltinis: BNS


303904

Konservatorių deleguota ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė balsavo Europos Parlamento (EP) rinkimuose, tačiau nepranešė apie tai iš anksto.

I. Šimonytė balsą atidavė ketvirtadienį išankstiniame balsavime, BNS patvirtino Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabo vadovas Mindaugas Lingė.

„Premjerė, pasirodo, vakar pabalsavo po Seimo posėdžio, pamatė, kad nėra eilių, sustojo ir pabalsavo“, – BNS penktadienį sakė M. Lingė.

„Manau, kad čia yra spontanikos nulemta ta situacija, nemanau, kad galbūt kažkokios sąmoningos priežastys galėjo būti nenoro turėti viešo dėmesio“, – pridūrė jis.

Politinių partijų atstovai ir šalies vadovai paprastai informuoja žiniasklaidą apie ketinimus balsuoti rinkimuose.

Ministrės pirmininkės, kaip ir kitų šalies vadovų, atstovai išvakarėse platina informaciją žurnalistams apie jų darbotvarkes, tačiau I. Šimonytės darbotvarkėse informacijos apie išankstinį balsavimą nebuvo.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis taip pat balsavo neinformavęs iš anksto tiek Europos Parlamento, tiek gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose.

Pagrindinė EP rinkimų diena Lietuvoje bus sekmadienį, šalyje bus išrinkta 11 europarlamentarų. Dėl šių mandatų varžosi 15 sąrašų.

I. Šimonytė EP rinkimuose nedalyvauja, gegužę ji pralaimėjo prezidento rinkimus perrinkimo siekusiam Gitanui Nausėdai antrajame ture.