PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 19 d. 12:47

I. Šimonytė apie policijos prašymą kitų metų biudžete skirti papildomus 100 mln. eurų: priklausys nuo biudžeto galimybių

Lietuva

Policija / Lietuvos policijos nuotr.

Gailė Jaruševičiūtė-MockuvienėŠaltinis: ELTA


319438

Policijai prašant kitų metų valstybės biudžete numatyti papildomus 100 mln. eurų statutinei tarnybai, premjerė Ingrida Šimonytė  akcentuoja, kad pareigūnų lūkesčius bus siekiama atliepti, atsižvelgiant į biudžeto galimybes.

„Vadovo pozicija deklaruoti savo maksimalius pageidavimus. Nežinau, ar tai yra būtina tuo metu, kai yra derybos. Bet galima tai laikyti kaip tam tikra derybine taktika. Bet faktas tas, kad Vyriausybė tokių sričių turi dešimtis ir visose tose srityse turi kažkaip rasti optimalų santykį tarp daugybės prioritetų, kuriuos turime“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

Todėl, pasak jos, pareigūnams tenkantį krūvį bus siekiama atliepti atsižvelgiant į biudžeto galimybes.

„Statutinės tarnybos tikrai negali skųstis dėmesiu per šią kadenciją. Manau, kad to dėmesio tikrai buvo daug, tikrai stengėmės atliepti tai, kad krūvis, kuris teko ir policijai, ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai, ir kitoms institucijomis, jis objektyviai yra didelis. Ir tikrai tų iššūkių, su kuriais reikia tvarkytis vienu metu yra daug. Tai ir toliau turėsime omenyje ir atliepsime tiek, kiek leis biudžeto galimybės“, – sakė premjerė.

„Aš konkrečiai jokių sumų nevertinsiu, todėl kad jau matote, kad kelininkai turi savo sumas, kažkas kitas turi savo sumas. Tai aš pirmiausiai pradėsiu nuo to, nuo ko norėčiau pradėti. Tai kad statutinėms tarnyboms per pastarąją kadenciją finansavimą didėjo ženkliai“, – pabrėžė ji.

ELTA primena kad policijos generalinis komisaras Renatas Požėla naujienų portalui 15min.lt teigė, jog policijos vadovybė prašo kitų metų biudžete numatyti papildomus 100 mln. eurų tarnybai finansuoti. Anot R. Požėlos, didžioji dalis šių lėšų būtų skirtos pareigūnų darbo užmokesčiui didinti.