PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 17 d. 12:44

I. Šimonytė apie kelių sektoriaus norą gauti didesnį finansavimą: kiekvienų metų rudens sezoninė daina

Lietuva

Ingrida Šimonytė / Fotobankas

Ignas DobrovolskasŠaltinis: ELTA


318986

Kelių sektoriaus atstovams toliau kalbant apie būtinybę skirti didesnį finansavimą, premjerė Ingrida Šimonytė prašymus įvardina „kiekvienų metų rudens sezonine daina“. Anot jos, Vyriausybė šios kadencijos metu skyrė ženklias lėšas kelių finansavimui, o valstybės biudžeto projekte planuojama numatyti tokią sumą, kuri bus galima suderinant visų sektorių poreikius.

„Kai biudžetas bus paruoštas, tada ir bus paruoštas, tada visos sumos ten ir bus. Čia kiekvienų metų rudens sezoninė daina. „Vėl gegužio žiedai“, vėl pradės suinteresuoti asmenys, nes tai kelių įmonių pajamos ir jie nori maksimizuoti pajamas, tai pasakysiu labai paprastai – per šią kadenciją Vyriausybė kelių finansavimui skyrė ženklias lėšas, tam buvo ir priimtos specialiosios priemonės, kaip laikinasis bankų solidarumo mokestis“, – antradienį Seime žurnalistams kalbėjo I. Šimonytė.

„Dėl to mes galime įgyvendinti projektus, kuriems nebuvo laiko įgyvendinti 30 metų, „Via Baltica“ pagaliau susitvarkyti iki pasienio su Lenkija, Vilnius-Utena kelią ir daugybę karinio mobilumo projektų. Ar galėjome daugiau padaryti? Visada galima, bet yra klausimas, kas už tai mokės. Biudžetas bus kaip visada toks pats, visus poreikius bandant suderinti geriausių įmanomu būdu“, – sakė ji.

Asociacijos „Lietuvos keliai“ vadovo Šarūno Frolenko teigimu tam, kad būtų galima pradėti strateginių objektų statybas bei didinti šalies tiltų saugumą, kasmet keliams turi būti skiriama ne mažiau kaip 1 mlrd. eurų.

Kelių sektoriui šių metų valstybės biudžete skirti 872 mln. eurų. Kelių priežiūros ir plėtros programoje (KPPP) numatyti 583 mln. eurai, iš laikinojo solidarumo įnašo – 130,5 mln. eurų. Dar beveik 159 mln. eurų numatyti iš ES finansinės paramos.