Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pixabay.com nuotr.
Reporteris MonikaŠaltinis: Etaplius.lt
Arbūzai karštomis vasaros dienomis yra vienas populiariausių pasirinkimų. Norint tinkamai išsirinkti arbūzą, kad nenusiviltumėte, verta atkreipti dėmesį į keletą dalykų, pirmiausia – į šių vaisių išvaizdą.
Arbūzas turi būti švarus, nežemėtas, neturi būti pernelyg drėgnas. Jei norite pirkti pjaustytus arbūzus, reikėtų atkreipti dėmesį, kad minkštimas būtų nepažeistas puvinio ar kenkėjų. Gerai prinokusius vaisius galima atpažinti pagal juostas: jei jos plačios, vadinasi, vaisius nėra prinokęs, jei juostos mažesnės – toks arbūzas bus sultingesnis ir saldenis.
Taip pat atkreipkite dėmesį į etiketę, ar joje pateikiama informacija apie arbūzo kilmės šalį, pakuotoją (siuntėją). Pardavėjai privalo užtikrinti, kad pjaustant ir fasuojant arbūzus, jie būtų apsaugoti nuo galimos taršos. Jei prekiaujama pjaustyta produkcija, turi būti nurodomas ir tinkamumo vartoti terminas.