PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 24 d. 11:40

„Hezbollah“ prisiėmė atsakomybę už naujas atakas prieš Izraelį

Pasaulis

Karas (asociatyvi nuotr.) / Freepik

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


320211

Proiraniškoji Libano grupuotė „Hezbollah“ antradienį – dieną po to, kai Izraelis surengė vieną iš nuožmiausių išpuolių prieš „Hezbollah“ pozicijas visame Libane – prisiėmė atsakomybę už naujas atakas prieš karinius taikinius Izraelyje.

Grupuotė pranešė nuo antradienio ryto Izraeliui sudavusi mažiausiai šešis smūgius raketomis „Fadi-1“ ir „Fadi-2“.

Be kita ko, „Hezbollah“ teigė smogusi Izraelio kariniam aerodromui „Megiddo“ į vakarus nuo Afulos miesto bei Ramato Davido karinei bazei netoli Haifos.

„Hezbollah“ pirmą kartą naudojusi raketas „Fadi“ paminėjo sekmadienį, paskelbdama šias raketas pristatantį vaizdo įrašą. Raketos pavadintos smogikų grupuotės konstruktoriaus, žuvusio 1987 m. per konfliktą su Izraeliu, vardu. Be to, jis buvo ir „Hezbollah“ vado, šiais metais žuvusio per Izraelio antpuolį pietų Libane, brolis.

Vaizdo įraše teigiama, kad šešių metrų ilgio raketų veikimo nuotolis yra nuo 70 iki 100 kilometrų, jos gali gabenti nuo 80 iki 170 kg kovinę galvutę.

Teigiama, jog šios raketos yra Sirijoje sukurtos ir „Hezbollah“ 2006 m. pirmąkart panaudotos raketos „Khaibar-1“ atmaina.

Politikos apžvalgininkas Makramas Rabbah naujienų agentūrai „dpa“ sakė: „Aš nuoširdžiai tikiu, kad „Hezbollah“ nesiliaus puolusi Izraelio, nes jai nerūpi civilių aukos ar tai, kad netoli sienos su Izraeliu pietinėje šalies dalyje esantys kaimai buvo visiškai sunaikinti arba apleisti“.