Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
romiximage nuotr.
Monika ŠlekonytėŠaltinis: Etaplius.lt
Baltieji greipfrutai „Pomelo“ – vieni didžiausių vaisių iš visų citrusų. Sunkiausias „Pomelo“ greipfrutas buvo užaugintas 2014-aisiais Japonijoje ir svėrė beveik 5 kg.
Šie greipfrutai atsirado Pietryčių Azijoje, Malaizijoje ir Indonezijoje. Taip pat jau tūkstančius metų buvo auginami ir Kinijoje.
Juose gausu antioksidantų, tokių kaip vitaminas C, taip pat yra daugybė skaidulų, kurios ne tik padeda geriau veikti virškinimo sistemai, bet ir sukelia sotumo jausmą. Baltajame greipfrute gausu ir kitų vitaminų bei mineralų, įskaitant kalį, kuris padeda reguliuoti skysčių balansą ir kraujospūdį. Be to, 100 gramų „Pomelo“ yra vos 38 kalorijos.
Kulinarijoje naudojamas ne tik pats „Pomelo“ greipfrutas, bet ir jo žievė. Dažniausiai iš jos verdami marmaledai. Taip pat ji džiovinama ir pacukruojama arba apliejama šokoladu.
Populiariausi „Pomelo“ panaudojimo būdai – desertai: keksai, pyragai. Iš greipfrutų spaudžiamos sultys, jų skiltelėmis gardinamos salotos. Šie vaisiai puikiai dera ir prie mėsos: ypač paukštienos bei baltos žuvies, jūros gėrybių patiekalų.
„Pomelo“ taip pat dažnai derinami prie špinatų ar kitų žalumynų, avokadų, mangų, ananasų, svogūnų, granatų sėklų, kokosų ar kitų riešutų. Kalbant apie prieskonius, patiekalus, kuriuose naudojami baltieji greipfrutai, patariama gardinti šviežiais bazilikais, kalendra ir mėta.
Rytietiškos salotos su vištiena ir baltuoju greipfrutu
Jums reikės:
Gaminimas:
Vištieną supjaustykite mažais gabaliukais, apiberkite smulkintu česnaku, pabarstykite druska bei pipirais ir dėkite į keptuvę. Skiltelėmis padalykite greipfrutą, sukapokite žalumynus, susmulkinkite mėlynąjį svogūną.
Sumaišykite žalumynus su svogūnu, dėkite į lėkštę. Tuomet įdėkite vištienos gabaliukus. Ant viršaus paskirstykite greipfrutų skilteles, užpilkite šlakelį sojų padažo bei pabarstykite sezamo sėklomis ir juodaisiais pipirais.
Greipfrutas su jogurtu ir pistacijomis
Jums reikės:
Gaminimas:
Skiltelėmis suskirstykite „Pomelo“, išklokite jas lėkštėje. „Pomelo“ skilteles aptepkite medumi ir jogurtu. Papuoškite pistacijomis. Skanaus!
Pranešimas spaudai