PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 12 d. 12:40

Gazos Ruožo ministerija: per Izraelio smūgius žuvo 32 žmonės

Pasaulis

Gaza. Youtube stop kadras.

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


309170

Per Izraelio smūgius Gazos Ruože žuvo dar 32 žmonės, penktadienį paskelbė šios „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.

Palestiniečių islamistų organizacijos „Hamas“ karas su Izraeliu tęsiasi jau daugiau kaip devynis mėnesius.

Kovoms tęsiantis nuo teritorijos šiaurės iki pietų, toliau vyksta derybos dėl paliaubų ir įkaitų paleidimo. Įkaitus „Hamas“ pagrobė per karą išprovokavusį beprecedentį spalio 7-osios išpuolį Izraelio pietuose.

Trumpame pranešime Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija nurodė, kad praėjusią naktį į ligonines dėl Izraelio pajėgų „tęsiamų žudynių atvežti 32 kankiniai, daugiausia vaikai ir moterys“.

„Hamas“ žiniasklaidos priemonės pranešė, jog keliose Gazos Ruožo vietose, įskaitant Gazą šiaurėje, Nuseirato pabėgėlių stovyklą centrinėje dalyje ir Rafachą pietuose, buvo suduota daugiau kaip 70 aviacijos smūgių.

Izraelio kariuomenė penktadienį paskelbė tęsianti operacijas Rafache prie Egipto sienos.

„Per pastarąją parą kariai per tiesioginius mūšius ir oro smūgius eliminavo daug teroristų, tame rajone išmontavo teroristų infrastruktūrą“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Gazos Ruožo centrinėje dalyje kariai nukovė kažkiek grėsmę kėlusių kovotojų, aptiko ginklų dirbtuves ir daug lėšų, skirtų teroristinei veiklai, nurodė kariuomenė.

Šiauriniame Beit Chanūne iš Izraelio lėktuvų smogta taikiniams rajone, iš kurio ketvirtadienį buvo apšaudytas Pietų Izraelis, pridūrė kariuomenė.

Ketvirtadienį maždaug 60 žuvusiųjų buvo rasta po griuvėsiais Gazos miesto rytiniame Šudžajos rajone, pranešė Gazos Ruožo civilinės saugos agentūra.

Šie žuvusieji surasti Izraelio kariams užbaigus dvi savaites trukusią operaciją, per kurią, kaip nurodo palestiniečių civilinės saugos agentūra ir gyventojai, rajonas virto griuvėsiais.

Civilinės saugos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas sakė, kad rajone 85 proc. pastatų dabar netinkami gyventi ir kad Šudžaja tapo nelaimės zona.

Trečiadienį Izraelio kariuomenė paragino visus Gazos miesto gyventojus dėl savo saugumo pasitraukti ir pavadino miestą pavojinga kovų zona.

Jungtinės Tautos nurodo, kad mieste buvo iki 350 tūkst. žmonių.