PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Gegužės 13 d. 08:36

Gautas leidimas sumedžioti grėsmę keliantį vilką Lazdijų rajone

Lazdijai

Etaplius.LTŠaltinis: Lazdijų rajono savivaldybė


300913

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Lazdijų skyriaus „Giraitės“ medžiotojų būreliui išduotas leidimas sumedžioti naminių gyvulių saugumui grėsmę keliantį vilką. Neeilinis įvykis, kai nustatytas papildomas leistinas sumedžioti gyvūnų skaičius. Leidimas iš Aplinkos apsaugos agentūros gautas po to, kai vilkas balandžio mėnesį užpuolė ūkininko avis.

Balandžio pradžioje Stebulių kaime įsikūrusio ūkininko laikomos avys buvo užpultos tvarte. Po to pagalbos avių augintojas kreipėsi į savivaldybę. Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriaus specialistai kreipėsi į Aplinkos apsaugos agentūrą prašydami išduoti leidimą sumedžioti papildomą vilką. Nors pirmą kartą iš agentūros buvo gautas neigiamas atsakymas, tačiau pasikartojus vilko išpuoliams į agentūrą buvo kreipiamasi dar kartą. Antras atsakymas buvo teigimas – gautas leidimas sumedžioti ūkininkų auginamiems gyvūnams grėsmę keliantį vilką.

Kaimo ir žemės ūkio plėtros skyriaus vedėja Jurgita Gudeliauskaitė atkreipė dėmesį, kad gauti leidimą sumedžioti papildomą vilką nėra įprasta. Toks leidimas pastarąjį kartą Lazdijuose išduotas apytiksliai prieš dešimt metų. Šį kartą, atsižvelgus į situaciją, leidimas buvo išduotas, tad nors medžioklė ir bus stipriai ribojama atitinkamų reikalavimų, tikimasi, kad vilkas bus sumedžiotas.