PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2019 m. Vasario 6 d. 15:35

Gargždų centre – „Desertų namai“

Klaipėda

pixabay.com nuotr.

Reporteris Gargždų BangaŠaltinis: Etaplius.lt


70824

Ilgą laiką tik artimuosius ir bičiulius savo desertais džiuginusi gargždiškė Ieva Jonušaitė nusprendė žengti lemtingą žingsnį – Gargždų centre atidarė „Desertų namus“. Buvusios blyninės patalpos neatpažįstamai pasikeitusios: dominuojantys pilki atspalviai, sustoti ir pasimėgauti skoniu verčiančios stilingos detalės bei sklandantys prancūziškų desertų kvapai vilioja užsukti ir... vėl sugrįžti.

20190130-dsc-0173.jpg

Tobulinosi pas geriausiuosius

Ieva pasakoja, kad nuo vaikystės labai mėgo gaminti, net močiutė nuo mažumės sakydavo, kad anūkė bus konditerė, ir viskas. „Kai tik būdavau pas senelius, iškart ruošdavau pusryčius, kepdavau blynus. Sukimasis virtuvėje man buvo įprasta kasdienybė. Paaugusi pradėjau domėtis konditerija. Iš pradžių kepiau paprastus tortus iš biskvito ir kokio nors kremo. Vėliau prasidėjo medučių era. Jų kepdavau tiek, kad nuo kočiojimo net rankas skaudėdavo“, – prisimena pašnekovė. Anot jos, viskas įgavo dar didesnį pagreitį, kai gimtadienio ar šv. Kalėdų proga gavo dovanų kuponą-kvietimą apsilankyti konditerinėje kulinarinėje studijoje „Baker Street“. „Nuėjau į vienus mokymus ir nebegalėjau sustoti. Dabar savo gebėjimus nuolat tobulinu šios studijos kursuose, seminaruose, kuriuos veda ir tarptautinio pripažinimo sulaukę konditeriai“, – sakė pradedančioji verslininkė.

Paklausta, kas paskatino atidaryti kavinę Gargždų centre, atsakė: „To net neplanavau. Tačiau pamatėme, kad šias patalpas parduoda, vėliau išsiaiškinome, kad ir nuomoja. Paskambinau, ir jau kitą dieną sutarėm dėl nuomos. Pati visada sakydavau, kad niekada neturėsiu kavinės. Labiau save įsivaizdavau kaip konditerijos studijos vadovę, vedančią įvairius užsiėmimus. Tačiau pasitvirtino taisyklė, jog „Niekada nesakyk niekada“. Tad štai jau esu „Desertų namų“ kavinės šeimininkė. Tačiau minties apie konditerinį cechą nepaleidžiu, jau turime patalpas Gargždų miesto centre, tad dar bus naujovių“, – intriguoja desertų šedevrus kurianti I. Jonušaitė.

Užuot skaičiavę klausė širdies

Patalpų įrengimas, baldų gamyba užtruko 3 mėnesius. „Jokių stilistų ir dizainerių nesamdėme, patys viską sugalvojome, atsižvelgėme į šiuo metu vyraujančias interjero tendencijas. Mano pačios mėgstamiausia spalva – pilka, tad neatsitiktinai ir sienos tokios. Baras padarytas pagal užsakymą, projektavo gargždiškiai iš „Plieno formos“. Viską dėliojome detalė po detalės, kol galutinis vaizdas mus tenkino. Jau ilgą laiką lyg nujausdama namuose kaupiau įvairiausius indus, skirtus desertams. Jų turime pačių įvairiausių. Kavos gėrimas ir deserto valgymas – savotiškas ritualas, dėl to ir indai turi būti kokybiški, išskirtiniai“, – akcentavo I. Jonušaitė. Ji džiaugiasi, kad investicijos į šią vietą nepareikalavo paskolų, pavyko išsiversti su santaupomis.

„Nieko neskaičiavome, jokių blogiausių ir geriausių verslo scenarijų nekūrėme – tiesiog viską darėme iš širdies. Labai padėjo juntamas aplinkinių palaikymas. Išeiti iš komforto zonos ir drąsiai įgyvendinti sumanymus mane skatino ir ilgametis draugas Karolis, su kuriuo šiemet jau švęsime 10 metų draugystės sukaktį. Jis pats užsiima savais verslais, tačiau ir man labai padėjo. Džiaugiuosi, kad jau pavyko suformuoti ir puikų mūsų kolektyvą. Aš gaminsiu desertus, o 3 merginos aptarnaus klientus“, – kalbėjo pašnekovė.