Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris Gargždų BangaŠaltinis: Etaplius.lt
Priekulės E. Vicherto mėgėjų teatro aktorė Nijolė Viršilienė Tarptautinę teatro dieną prie kafijos susėdusius kolegas vaišino savo pagamintu gardėsiu.
„Tai mūsų šeimos firminis pyragas. Jį gaminame ypatingomis progomis: per Kalėdas, Velykas ir gimtadienį“, – šypsodamasi dėstė Nijolė. Ji pakiliai ištarė, jog Tarptautinę teatro dieną gimtadienį švenčia jos vyras Žygintas.
Šį ypatingo skonio pyragą gaminti ir išmokė jos žmogus. „O Žygintą – mama ir senelė. Iš kartos į kartą perduodamas šis receptas, – sakė N. Viršilienė. – Mūsų dukra Sandra, Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijoje laikydama technologijų egzaminą, pagamino šį pyragą.“
Vaisinis želė tortas
Dviejuose stikliniuose dubenėliuose virintame šiltame vandenyje užmerkiame po 60 g stambiai ruplėtos želatinos. Kol ji brinksta, nuplauname vynuoges, nulupame mandarinus ir išskaidome skiltelėmis.
Pradedame ruošti pirmąjį torto sluoksnį. Į dubenį pilame litrą kompoto (neskiesto). Dedame 150 g cukraus – pagal skonį. Išmaišome. Ant viryklės, silpnos ugnies puode kaitindami ištirpiname 60 g želatinos (neužvirinti). Po to lėtai maišant reikia pilti į paruoštą pirmam sluoksniui dubenį. Sudedame vaisius ir dedame į šaldymo kamerą, kad sustingtų – 20 min.
Į kitą dubenį supilame kefyrą, grietinę, likusį cukrų, įspaudžiame citrinos sulčių arba įdedame svarainių sulčių. Mediniu šaukštu gerai sumaišome. Varškės vyniotinį supjaustome riekelėmis. Likusią želatiną paruošiame kaip pirmajam torto sluoksniui. Paruoštą antrą masę užpilame ant želė sluoksnio, dedame vyniotinio riekeles ir – į šaldymo kamerą, kol sustings (40 min.). Po to iš jo perkeliame į šaldytuvą. Vaisinis tortas pagamintas. Beje, vienas sluoksnis turėtų būti saldesnis, kitas rūgštesnis.