Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt
Jau Kūčios ant nosies, tad šeimininkėms siūlom išsikepti kūčiukų – juk rankų darbo, sutikite, kur kas gardesni nei pirktiniai. Be to į šį procesą galite įtraukti ir vaikus. Jie mielai volios tešlą ir padės jums pjaustyti. Taip ir laiką drauge praleisite ir patiekalą ant Kūčių stalo garantuotai turėsite.
Taigi pasiraitojam rankoves, čiumpam reikalingus produktus ir kimbam į malonumą teikiantį užsiėmimą.
Kūčiukams reikės:
200 ml vandens (maždaug stiklinė)
450-500 g kvietinių miltų
4 valgomi šaukštai aguonų
6-8 v. š. cukraus
10 g mielių
2 š. aliejaus
Žiupsnelis druskos
Mieles išmaišom su šaukšteliu cukraus ir šiltu vandeniu. Vandenyje ištirpinam cukrų, pilam aguonas, pradedam pilti miltus ir maišom. Supilam ištirpusias mieles. Dedame likusius miltus ir užminkom kietą tešlą. Pridengiam rankšluostėliu ir paliekam, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą voluojam, pjaustom ir kepam 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje tol, kol įgaus rusvą atspalvį.
Per Kūčias beliks kūčiukus užpilti pasaldintu vandeniu su sumaltom aguonuom ir turėsite vieną iš dvylikos patiekalų.