Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Irma BagūnėŠaltinis: Etaplius.lt
Bombos tik skamba grėsmingai, jokios grėsmės čia nėra, nebent nemažas kiekis kalorijų!
„Bomboms“ reikės:
bulvių;
vištienos krūtinėlės;
česnakų;
kmynų;
prieskonių;
pomidorų padažo;
grietinės;
žolelių;
folijos.
Nuskustas bulves pjaustau lazdelėmis, vištieną – taip pat. Įtrinu prieskoniais, pakliuvusiais į akiratį. Dedu druskos, pipirų, žolelių, kmynų. Folijos lakštus šiek tiek papurškiu alyvuogių aliejumi. Purškiamą aliejų itin patogu naudoti, niekada nepadauginsite. Dedu vištieną, ant viršaus bulvių lazdeles ir susuku foliją į „bombą“. Tokių rutuliukų galima padaryti tiek, kiek telpa į skardą, arba kiek jų suvalgysite.
Kol kepa bombos, kurias ruošiau pagal kiekvieno skonį (aštresnes, pikantiškas, švelnias), pasiruošiu padažą. Į grietinę dedu šaukštą pomidorų padažo, įspaudžiu česnako, dedu krapų ir baziliko.
Bombos kepa apie pusę valandos. Paruošto patiekalo neimu iš folijos, dedu į lėkštes, praplėšiu viršų, gausiai pilu padažo. Galima papuošti šviežių prieskonių lapeliais.