PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 26 d. 12:43

G. Nausėdos rinkimų štabui rekomenduota įrašą prezidento paskyroje pašalinti

Lietuva

Stopkadras

Miglė ValionytėŠaltinis: ELTA


302385

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) reaguodama į rinkimų dieną pasirodžiusį prezidento Gitano Nausėdos paskelbtą įrašą socialiniame tinkle, išsiuntė kreipimąsi Prezidentūrai ir kandidato rinkimų štabui su rekomendacija įrašą pašalinti.

Kaip Eltai teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė, Komisija taip pat kelia klausimą, ar rinkimų metu naudojantis oficialia prezidento „Facebook“ paskyra, G. Nausėda nesinaudojo tarnybine padėtimi, todėl rekomenduoja įrašą pašalinti.

„Taip pat VRK kelia klausimą, ar kandidato naudojimasis oficialia Lietuvos Respublikos Prezidento paskyra rinkimų, kuriuose jis pats dalyvauja, tikslais ir tai, kad rinkimų dieną Prezidentūros kiemas bus atviras ilgiau, jame bus ekranai, kuriuose bus rodomi rinkimų rezultatai, yra suderinama su Rinkimų kodekso 102 straipsnio 1 dalimi, draudžiančia naudotis tarnybine padėtimi rinkimų tikslais“, – sakė VRK atstovė.

„Dėl to VRK rekomenduoja laikytis agitacijos draudimo nuostatos, susilaikyti nuo Rinkimų kodekso pažeidimų ir pašalinti įrašą socialiniame tinkle“, – pažymėjo I. Ramanavičienė.

ELTA primena, kad sekmadienio rytą šalies vadovo socialinėje paskyroje pasirodė įrašas su kvietimu kartu stebėti rinkimų rezultatus.

„Kviečiu visus su draugais ir artimaisiais kartu laukti rinkimų rezultatų Prezidento rūmų kieme su fontanu ir parke! Tiesiogines transliacijas galėsime stebėti ekranuose, tad pasikvieskite kompanijos, pasiimkite ko reikia piknikui ir – iki pasimatymo!“, – rašė prezidentas.

Tačiau nuo vidurnakčio šalyje yra įsigaliojęs agitacijos draudimas, kuris tęsis iki kol sekmadienio vakarą baigsis balsavimas šiuose rinkimuose.