PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Gegužės 25 d. 21:01

G. Nausėdos lūkesčiai žiniasklaidai: svarbiausia atsisakyti tarnauti tiems, kas stovi už nugaros

Lietuva

Jono Balčiūno (ELTA)nuotr.

Viktorija SmirnovaitėŠaltinis: ELTA


302353

Šalies vadovo posto siekiantys kandidatai iš žiniasklaidos tikėtųsi mažiau intriguojančių antraščių ir daugiau principingumo. Tai ypač akcentavo perrinkimo prezidento poste siekiantis Gitanas Nausėda, kaip pagrindinius lūkesčius išskirdamas gebėjimą atsilaikyti išorės spaudimui ir atsisakymą tarnauti „kažkieno interesams“.

„Pirmiausia (tikėčiausi – ELTA) principingumo, ne tarnavimo kažkieno interesams. Visuomenei kartais sunku susigaudyti sudėtingose problemose, bet, manau, kad raktas į tų problemų sprendimą yra pirmiausia nemelavimas sau kaip žurnalistui, nemelavimas visuomenei ir atsisakymas tarnauti tiems, kas stovi už nugaros ir galbūt norėtų padaryti įtakos žurnalisto darbui“, – šeštadienį Valdovų rūmuose surengtuose LRT prezidentiniuose debatuose teigė G. Nausėda.

„Nepriklausoma ir objektyvi žurnalistika tikrai yra tas kelias, kuriuo eidami išsikovosime ir pirmiausia didesnį pasitikėjimą žiniasklaida, kuris per pastaruosius 5–10 metų yra šiek tiek smuktelėjęs. Taip, kad visos kortos – žurnalistų rankose – atstatyti tą pasitikėjimą“, – pažymėjo prezidentas.

Savo ruožtu I. Šimonytė pirmiausia akcentavo kokybiškos žurnalistikos poreikį bei mažiau provokuojančių antraščių.
„Iš naujos kartos žurnalistų tikėčiausi to paties, ko ir iš senosios kartos žurnalistų tikiuosi – kad visada kokybei bus skiriamas prioritetas prieš kiekybę ir greitį“, – sakė I. Šimonytė.

„Daug žmonių susidaro savo įspūdį ar nuomonę apie tai, kas vyksta, apie tendencijas, apie procesus naudodami tai, ką perskaito žiniasklaidoje. Tai, turbūt, čia klasika ir niekas nesikeičia. Bet iš naujos kartos redaktorių tikėčiausi mažiau klikbaitinių antraščių“, – kalbėjo konservatorių kandidatė.

ELTA primena, kad sekmadienį vyksiančiame antrajame prezidento rinkimų ture – kaip ir prieš penkerius metus – susitiks perrinkimo siekiantis šalies vadovas G. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, pirmajame rinkimų ture nugalėtoju tapo G. Nausėda, surinkęs 43,95 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje likusi I. Šimonytė sulaukė 20,05 proc. rinkėjų palaikymo.