PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 18 d. 12:04

G. Nausėda Regionų forume: turime atsisakyti konkurencinio principo tarp centrinės valdžios ir savivaldos

Lietuva

Gitanas Nausėda. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Austėja PaulauskaitėŠaltinis: ELTA


319217

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako tikįs, kad po spalį vyksiančių Seimo rinkimų atsakingi politikai imsis formuoti konstruktyvesnius ryšius tarp centrinės valdžios ir regionų. Šalies vadovo teigimu, reikia pasimokyti iš padarytų klaidų.

„Manau, kad tų neįgyvendintų pažadų liko tiesiog per daug, ir todėl žvelgdamas į naują politinį sezoną tikiu, kad pasimokę iš buvusių klaidų arba tam tikro kartais neveiklumo, mes judėsime sparčiau, bus geranoriškesnis, darnesnis ryšys tarp centrinės valdžios ir vietos savivaldos, nes šitoje vietoje mes turime atsisakyti to tokio konkurencinio principo“, – trečiadienį prasidėjus Regionų forumui sakė šalies vadovas.

Anot jo, centrinės valdžios ir savivaldos bendradarbiavimo modelis turi būti pakeistas iš esmės.

„Centrinė valdžia negali žvelgti į vietos savivaldą kaip į instituciją, iš kurios reikia paveržti kiek galima daugiau arba suteikti kaip galima daugiau pareigų, nesuteikiant reikalingų finansinių išteklių. Tai nėra visai sąžiningas žaidimas, ir aš manau, kad šitą bendradarbiavimo modelį mes turime keisti iš esmės, ir tikiu, kad jį galėsime pakeisti“, – kalbėjo G. Nausėda.

Regionų forumas, skirtas svarbiausiems regioninės politikos klausimams aptarti, Prezidentūroje rengiamas šeštą kartą. Prezidento Gitano Nausėdos iniciatyva forumas organizuojamas kartu su Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA).