PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 18 d. 14:28

G. Nausėda apie galimą D. Trumpo pergalę JAV rinkimuose: mano ir kolegų užduotis bus įtikinti tęsti transatlantinę politiką

Lietuva

Gitanas Nausėda. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.jpg

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


310212

Jeigu prezidento rinkimus Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) laimės respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas, Lietuvos ir Europos valstybių lyderių tikslas bus įtikinti Vašingtoną tęsti transatlantinės politikos kryptį, sako šalies vadovas Gitanas Nausėda.

Taip jis teigė prieš prasidedant Europos politinės bendrijos (EPB) viršūnių susitikimui Jungtinėje Karalystėje, paklaustas, ar nerimauja dėl D. Trumpo sugrįžimo į Baltuosius rūmus.

„Turėjau patirtį bendrauti ir susidurti su prezidentu Donaldu Trumpu ankstesnėje kadencijoje. Turiu pasakyti, kad mes priėmėme tam tikrus svarbius sprendimus NATO viduje, kad sustiprintume Aljansą ir koordinaciją tarp partnerių. Todėl esu pasirengęs pateikti argumentus, kodėl JAV buvimas Europoje, Baltijos regione yra geriausias atgrasymas Rusijos agresijai. Manau, tai prisideda prie viso regiono stabilumo“, – viešėdamas Jungtinėje Karalystėje žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Todėl mano ir, manau, mano kolegų užduotis – jeigu bus nauja JAV administracija – įtikinti tęsti transatlantinio ryšio politiką. Nes tai yra labai svarbu Europos saugumui ir Europa tą puikiai supranta“, – pažymėjo jis.

ELTA primena, kad Ketvirtadienį prezidentas dalyvauja Europos politinės bendrijos viršūnių susitikime Jungtinėje Karalystėje. Susitikimo diskusijų metu žadama daugiausia dėmesio skirti geopolitiniams iššūkiams, karui Ukrainoje, saugumo ir ekonomikos klausimams. Bus aptariami demokratijų saugojimo, kovos su dezinformacija ir hibridinėmis grėsmėmis bei migracijos klausimai.