PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 17 d. 12:21

G. Landsbergis susitikime su M. Sandu: alternatyvos ES plėtrai ir Moldovos europinei integracijai nėra

Lietuva

G. Landsbergis / Scanpix

ELTAŠaltinis: ELTA


318981

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis bei Prancūzijos, Vokietijos, Nyderlandų, Rumunijos ir Lenkijos diplomatijos vadovai susitiko su Moldovos Respublikos prezidente Maja Sandu. Susitikimo metu buvo aptarta situacija šalyje, Moldovos narystės Europos Sąjungoje (ES) siekis bei įgyvendinamos reformas.

„Lietuva visuomet tvirtai palaikė Moldovos stojimo į ES siekį ir darys tai kiekviename kitame žingsnyje. Tolesnė ES plėtra, Europos Komisijos pirmininkės žodžiais tariant, yra geopolitinė būtinybė, kurią dar labiau sustiprina Rusijos agresyvus karas prieš Ukrainą bei su tuo susijusios saugumo grėsmės mūsų kaimynystėje. Mes, ES, turime išmokti veikti strategiškai ir greitai. Alternatyvos ES plėtrai ir narystės ES siekiančių šalių, taip pat – ir Moldovos, europinei integracijai nėra“, – kalbėjo G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, artėjant Moldovos prezidento rinkimams ir referendumui dėl narystės ES, Rusija šalyje skleidžia dezinformaciją ir propagandą bei kitomis priemonėmis siekia sabotuoti tolesnę šalies europinę integraciją.