PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 16 d. 17:55

G. Landsbergis susitikime su M. Popšojumi: visapusiškai remiame Moldovos eurointegraciją

Pasaulis

Gabrielius Lansbergis / Užsienio reikalų ministerija (URM)

EtapliusŠaltinis: ELTA


318842

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis Kišiniove susitiko su Moldovos diplomatijos vadovu Mihajumi Popšojumi. Susitikimo metu buvo aptartas Lietuvos ekspertinė parama Moldovos institucijoms, dvišaliai strateginės komunikacijos projektai bei pradėtos derybos dėl Moldovos stojimo į Europos Sąjungą (ES).

„Rusija ir toliau siekia destabilizuoti vidaus situaciją Moldovoje ir sutrukdyti jos eurointegracinius siekius, todėl privalome tikėti Moldovos europine ateitimi ir jai visapusiškai padėti. Džiaugiuosi, kad tapusi ES šalimi kandidate, Moldova tvirtai žengia reformų keliu ir konsoliduoja politinio elito pastangas siekti tikslų kelyje į ES integraciją“, – susitikimo metu sakė G. Landsbergis.

Kalbant apie Moldovos integracijos procesus, artėjančius šalies prezidento rinkimus bei referendumą dėl stojimo į ES, buvo pabrėžta ir galimų Rusijos hibridinių atakų grėsmė. Susitikimo pabaigoje Lietuvos ir Moldovos diplomatijos vadovai pabrėžė tvirtą abiejų šalių pasiryžimą bendradarbiauti, padėti Ukrainai ir stiprinti saugumą regione.

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, Lietuva teikia ekspertinę paramą Moldovai perkeliant ES teisę, padeda kurti informacinių incidentų analizės centrą.