PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 3 d. 11:17

G. Landsbergis: realu A. Kubiliui gauti gynybos portfelį Europos Komisijoje

Lietuva

G. Landsbergis / Scanpix

Augustė LyberytėŠaltinis: ELTA


316729

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, jog Lietuvos kandidatui į eurokomisarus Andriui Kubiliui realu gauti su gynybos pramonės plėtra susijusį atsakomybių portfelį.

„Manau, realu. Kiek žinau, Andrius Kubilius pats aktyviai derasi dėl tų pozicijų. Tai (...) ko gero geriausia situacija, kai žmogus geba pats už save pakovoti, kai daugiau nėra kam tą daryti. Ir, na, esu optimistiškas. Ir kiek pats Briuselyje kalbėjau, manau, einame gera kryptimi“, – antradienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Klausiamas, ką turi omenyje, jog dėl A. Kubiliaus kandidatūros Briuselyje nėra kovojančiųjų, G. Landsbergis teigė, jog nėra „veiksmingų atstovų“. Užsiminus apie prezidentą Gitaną Nausėdą, diplomatijos vadovas tepasakė, jog nėra susipažinęs su jo pastangomis derėtis dėl eurokomisaro portfelio.

G. Landsbergis pakartojo, jog Lietuvai aktualiausi portfeliai būtų plėtros ir gynybos.

„Ir pats, ir praėjusią savaitę turėjau pokalbius su Europos Sąjungos vadovais, lygiai taip pat buvau klausiamas, kokie portfeliai, mano nuomone, būtų vertingi – išsakiau lygiai tą pačią nuomonę“, – kalbėjo ministras.

„Tą ginu ir savo diskusijose Briuselyje“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad šalies vadovas pasirašė Vyriausybės pateiktą dekretą, kuriuo pritarė Andriaus Kubiliaus kandidatūrai į eurokomisarus. Antradienį šaukiamoje neeilinėje sesijoje Seimas turėtų apsispręsti dėl A. Kubiliaus kandidatūros į EK.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.