PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 07:04

G. Landsbergis Kišiniove aptars Moldovos integraciją į ES, Lietuvos paramą šaliai

Lietuva

Gabrielius Landsbergis. Juliaus Kalinsko (ELTA) nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


318642

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį ir antradienį viešės Moldovoje, kur susitiks su šios valstybės vadovais, aptars jos integraciją į Europos Sąjungą (ES), Lietuvos paramą šaliai.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, G. Landsbergis dalyvaus Partnerystės su Moldova platformos ministrų lygmens susitikime, kuriame diskutuos apie Moldovos pažangą vykdant reformas, paramos poreikius ir Lietuvos teikiamą pagalbą.

Ministerijos teigimu, ministrų susitikimas vyksta Moldovai svarbiu laikotarpiu – likus kiek daugiau nei mėnesiui iki šalies prezidento rinkimų bei referendumo dėl integracijos į ES, kurie abu vyks spalio 20 dieną.

Šalies sostinėje Kišiniove G. Landsbergis taip pat susitiks su Moldovos prezidente Maia Sandu, užsienio reikalų ministru Mihaijumi Popsoijumi bei vicepremjere eurointegracijos klausimais Cristina Gherasimova.

Politikai aptars derybas dėl narystės ES bei jose Lietuvos teikiamą paramą, šalies atsparumą destabilizuojantiems Rusijos veiksmams.

Partnerystės su Moldova platforma buvo įsteigta 2022 metais Prancūzijos, Rumunijos ir Vokietijos iniciatyva. Ministrų lygmens susitikimas rengiamas jau penktą kartą.