PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Liepos 3 d. 13:00

Europos ekstremalaus bėgimo su kliūtimis čempionate Kauno rajono sportininkai iškovojo 3 vietą

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


307616

Birželio 13-16 dienomis Italijoje, Val Di Fiemme vyko Europos ekstremalaus bėgimo su kliūtimis čempionatas, kuriame dalyvavo sportininkai iš Kauno rajono Sandrair Dainius Liutkai.

Čempionatas vyko keturias dienas, o pati sėkmingiausia pakaunės sportininkams buvo trečioji – 14 kilometrų bėgimas su kliūtimis. Reikėjo įveikti 650 vertikalių palikimų, ir daugiau nei 40 kliūčių.

D. Liutkus šioje distancijoje iškovojo 3 vietą savo amžiaus grupėje. Sandra užėmė 8 vietą amžiaus grupėje.

Šis etapas sportininkams buvo itin sunkus, nes žemiausias trasos taškas buvo net 1300 metrų virš jūros lygio. Tokiame aukštyje deguonies yra mažiau ir sportininkams sunkiau greitai bėgti.

Dainius pasakojo, kad viltis užimti prizinę vietą jam sužibo tuomet, kai pasivijo ir aplenkė vieną iš savo pagrindinių konkurentų, Lenkijos sportininką, nors jis buvo startavęs dvejomis minutėmis anksčiau.

Paskutinę čempionato dieną vyko komandinės varžybos, kur trys sportininkai kartu bėga ir įveikinėja kliūtis. Deja praėjusių metų sidabrinės sėkmės pakartoti nepavyko. Mišri Lietuvos komanda kurią sudarė Sandra Liutkė, Dainius Liutkus ir Renaldas Bugys užėmė 9 vietą.

Sportininkai jau ruošiasi Pasaulio čempionatui, kuris vyks rugpjūčio mėnesį Kosta Rikoje.