PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 20 d. 11:15

ESO: nuo audros nukentėję gyventojai jau gali teikti prašymus dėl kompensacijų

Lietuva

/ ESO nuotr.

ELTAŠaltinis: ELTA


314640

Dėl audros nuostolių patyrę gyventojai, norintys gauti kompensacijas, jau gali teikti prašymus dėl jų atlyginimo. Anot „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), kompensacijas gaus klientai, naudoję generatorius, patyrę nuostolių dėl sugedusio maisto, apgyvendinimo ar kuro.

„Atlyginant patirtus tiesioginius nuostolius, nustatytos maksimalios ribos: už sugedusį maistą gali būti atlyginami nuostoliai iki 50 eurų; įsigijus generatorių ar jį išsinuomojus, nuostolių atlyginimo suma siekia 36 Eur už parą, kuras – 69 eurų už parą. Taip pat atlyginsime nuostolius ir už apgyvendinimą – po 52 eurų už parą. Svarbu pabrėžti, jog maksimali tiesioginių nuostolių atlyginimo suma sieks 200 eurų“, – pranešime cituojama ESO atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė.

Prašymą dėl nuostolių atlyginimo galima teikti ir dėl audros padarinių šalinimo metu sugedusių elektros prietaisų, kuriems nėra taikomos maksimalios sumos ribos.

Anot R. Juodkienės, Elektros energijos tiekimo ir naudojimo taisyklės numato, kad VERT nustatyta tvarka skaičiuojamų kompensacijų sumos yra įskaičiuojamos į kliento patirtus tiesioginius nuostolius.

„ESO veikla yra griežtai reguliuojama, todėl privalome laikytis nustatytų taisyklių ir teisės aktų. Jei klientui, kuriam elektros energijos tiekimas buvo nutrūkęs ilgiau nei 72 val., bus atlyginti pvz., 200 eurų tiesioginiai nuostoliai, o po VERT sprendimo dėl avarijos buvimo apskaičiuota kompensacija už ne laiku atnaujintą elektros energijos tiekimą, sudarys pavyzdžiui 250 eurų, ESO klientui papildomai išmokės 50 eurų kompensaciją. Bendra klientui išmokėtina suma sudarys 250 eurų“, – pabrėžė ESO atstovė.

Gyventojai prašymus dėl nuostolių atlyginimo gali teikti ESO savitarnoje, paštu ar el. laišku.