PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 29 d. 14:41

Ekspertai atskleidžia 5 dažniausias skyrybų priežastis

Lietuva

Freepik.com nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


307027

Santuoka – tai kelionė kupina džiaugsmo ir iššūkių. Nors kiekvienuose santykiuose pasitaiko pakilimų ir nuosmukių, realybė tokia – 40-50 proc. santuokų baigiasi skyrybomis. Kaip rašoma teisės ekspertų orshanlaw.com pranešime, šios statistikos priežastys yra aiškios. Kokie veiksniai turi įtaką santuokos griūčiai?

Pateikiame 5 dažniausias skyrybų priežastis:

Neištikimybė

Neištikimybė – širdį draskantis pasitikėjimo pažeidimas. Tai viena iš labiausiai porų sankykius niokojančių priežasčių. Neištikimybės ardo pasitikėjimo pagrindą, kuriuo grindžiami bet kokie sveiki santykiai. Išdavystę paskatina esminės santykių problemos, prasta komunikacija, netikėtai užsimezgęs romanas. Tačiau visai nesvarbu, kas ją paskatino, daugelis porą po šios patirties negali atkurti buvusio ryšio, todėl renkasi skyrybų kelią.

Intymumo trūkumas

Intymumas apima daugiau nei fizinį artumą. Jis įkūnija ir emocinį ryšį. Santuokos klesti, kai partneriai skiria laiko vienas kitam, dalijasi patirtimi, atvirai kalbasi apie savo jausmus ir išgyvenimus, išreiškia meilę. Partneriai gali pradėti jaustis blogai patirdami intymumo trūkumą. Tuo metu ima nykti jų emocinis ryšys. Šis jausmas dažniausiai priveda prie skyrybų.

Freepik.com nuotr.

Nutrūkęs bendravimas

Bendravimas – sveikos partnerystės pagrindas. Poros, negalinčios atvirai kalbėtis, patiria empatijos atotrūkį. Tai ardo sveikus santykius. Nors bendravo problemos gali kilti dėl daugelio priežasčių, nesugebėjimas perteikti minčių, jausmų ir poreikių gali sukelti santykiuose eilę nesusipratimų, taip pat pasipiktinimą ir, galiausiai, sprendimą skirtis.

Finansiniai sunkumai

Finansiniai iššūkiai gali paveikti net ir pačią stipriausią porą. Nesutarimai dėl išlaidų įpročių, pajamų skirtumų ir finansinio nestabilumo gali užtemdyti harmoniją santykiuose. Galios demonstravimas, kuris atsiranda dėl ekonominių skirtumų, gali dar labiau apsunkinti reikalus.

Freepik.com nuotr.

Priklausomybės

Priklausomybės taip pat gali mesti šešėlį santykiuose. Kovos, su kuriomis susiduria asmenys, kovojantys su priklausomybėmis, gali persmelkti net pačius artimiausius ryšius. Nors priklausomybę įveikti įmanoma, ši kelionė įmanoma tik tuomet, kai abu partneriai įsipareigoja su tuo kovoti. Jeigu vienas partneris pasitraukia – santykiai baigiasi skyrybomis.