PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2025 m. Sausio 26 d. 20:13

Eklerai su baltuoju šokoladu

Lietuva

Eklerai / priekavos.lt

AlfaŠaltinis: ALFA


341046

Nepaprasto skonio, burnoje tirpstantys pyragaičiai su baltojo šokolado glazūra.

TEŠLAI:

125 ml vandens

125 ml pieno

100 g sviesto

Žiupsnelis druskos

Šaukštelis cukraus

140 g miltų

4 dideli kiaušiniai

KREMUI:

250 ml pieno

2 kiaušinių tryniai

50 g cukraus

20 g kukurūzų krakmolo

50 g baltojo šokolado

Šaukštelis vanilės ekstrakto

GLAISTUI:

150 g baltojo šokolado

50 ml riebios grietinėlės

20 g juodojo šokolado

GAMINIMAS

Į puodą supilti vandenį, pieną, sudėti sviestą, druską ir cukrų. Kaitinti, kol sviestas ištirps ir masė užvirs. Suberti miltus ir greitai maišyti, kol tešla taps vientisa ir atšoks nuo puodo sienelių (apie 2 min.). Nukaisti ir leisti šiek tiek atvėsti. Į pravėsusią tešlą po vieną įmušti kiaušinius, kaskart gerai išmaišant, kol gausis blizgi, vientisa masė. Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį ir formuoti apie 10 cm ilgio juosteles kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, sumažinti temperatūrą iki 180°C ir kepti dar 25 min., kol eklerai taps auksinės spalvos. Atvėsinti.

Pašildyti pieną – turi būti karštas, bet neužvirti. Trynius išplakti su cukrumi ir krakmolu. Lėtai maišant supilti karštą pieną. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol kremas sutirštės. Nukaitus įmaišyti baltąjį šokoladą ir vanilės ekstraktą. Atvėsinti.

Atvėsusius eklerus įdaryti kremu naudojant konditerinį maišelį. Glaistui baltąjį šokoladą ištirpinti su grietinėle, maišyti, kol masė taps vientisa. Apglaistyti eklerus. Papuošti tirpintu juoduoju šokoladu ir 30 min. palikti, kol glaistas sutvirtės.

Priekavos.lt

#EKLERAI#BALTASIS#ŠOKOLADAS#RECEPTAS#DESERTAS
#PYRAGĖLIAI