Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Eklerai / priekavos.lt
AlfaŠaltinis: ALFA
TEŠLAI:
125 ml vandens
125 ml pieno
100 g sviesto
Žiupsnelis druskos
Šaukštelis cukraus
140 g miltų
4 dideli kiaušiniai
KREMUI:
250 ml pieno
2 kiaušinių tryniai
50 g cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
50 g baltojo šokolado
Šaukštelis vanilės ekstrakto
GLAISTUI:
150 g baltojo šokolado
50 ml riebios grietinėlės
20 g juodojo šokolado
GAMINIMAS
Į puodą supilti vandenį, pieną, sudėti sviestą, druską ir cukrų. Kaitinti, kol sviestas ištirps ir masė užvirs. Suberti miltus ir greitai maišyti, kol tešla taps vientisa ir atšoks nuo puodo sienelių (apie 2 min.). Nukaisti ir leisti šiek tiek atvėsti. Į pravėsusią tešlą po vieną įmušti kiaušinius, kaskart gerai išmaišant, kol gausis blizgi, vientisa masė. Tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį ir formuoti apie 10 cm ilgio juosteles kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepti apie 10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200°C, sumažinti temperatūrą iki 180°C ir kepti dar 25 min., kol eklerai taps auksinės spalvos. Atvėsinti.
Pašildyti pieną – turi būti karštas, bet neužvirti. Trynius išplakti su cukrumi ir krakmolu. Lėtai maišant supilti karštą pieną. Kaitinti ant vidutinės kaitros, kol kremas sutirštės. Nukaitus įmaišyti baltąjį šokoladą ir vanilės ekstraktą. Atvėsinti.
Atvėsusius eklerus įdaryti kremu naudojant konditerinį maišelį. Glaistui baltąjį šokoladą ištirpinti su grietinėle, maišyti, kol masė taps vientisa. Apglaistyti eklerus. Papuošti tirpintu juoduoju šokoladu ir 30 min. palikti, kol glaistas sutvirtės.