PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Rugsėjo 5 d. 10:42

Atliekas perdirbančioms įmonėms skirta 7,6 mln. eurų

Lietuva

Pinigai / Pixabay

EtapliusŠaltinis: ELTA


317114

Ekonomikos ir inovacijų ministerija (EIM) skyrė 7,6 mln. eurų 18 Lietuvos pramonės įmonių, kurios planuoja perdirbdamos atliekas kurti inovatyvius, aplinkai palankius produktus ir technologijas.

„Lietuvos įmonės neišvengiamai turi transformuotis ir pereiti prie klimatui neutralios ekonomikos – ieškoti tvarių sprendimų, nes būtent tai ir yra žiedinės ekonomikos pagrindas“, – pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal vieną iš prioritetinių atrankos kriterijų daugiau balų buvo skiriama tiems projektams, kuriuos įgyvendinant kuriamos inovatyvios aplinkai palankios technologijos. Taikant jas, siekiama panaudoti didžiausią kiekį pramonės įmonėse generuojamų ir šalinamų gamybinių atliekų, įskaitant chemijos pramonėje susidariusį fosfogipsą, nurodoma pranešime.

Priemonė „Žaliasis eksperimentas“ finansuojama 2021–2027 metų Europos Sąjungos fondų investicijų programos lėšomis – tai vienas iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos paskelbtų 1 mlrd. eurų plano kvietimų.