PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 23 d. 08:05

Eilė Alytuje mažėja: įrengta 12 naujų socialinių būstų

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


315107

Alytaus miesto savivaldybė Ulonų g. 14B pastate baigia įrengti 12 socialinių būstų: 3 vieno kambario ir 9 dviejų. Taip savivaldybė siekia garantuoti būsto prieinamumą asmenims ar šeimoms, turinčioms mažas pajamas ar patiriančioms socialinių sunkumų.

Socialinio būsto laukia 282 šeimos

Socialinis būstas suteikia ilgalaikį ir saugų gyvenamąjį būstą tiems, kurie neturi galimybės jo įsigyti ar išsinuomoti rinkos sąlygomis. Tai padeda užtikrinti socialinę integraciją, gerinti gyvenimo kokybę ir mažinti socialinę atskirtį.

Šiuo metu Alytaus miesto savivaldybėje socialinio būsto laukia 282 šeimos.

Ulonų g. 14B Alytaus miesto savivaldybė nuosavybės teise turi 25 butus, iš kurių – 11 socialinių ir 14 savivaldybės būstų. Naujai įrengtoje pastogėje bus 9 dviejų kambarių ir 3 vieno kambario butai.

Socialinis būstas įrengiamas patalpose, kuriose veikė Savarankiško gyvenimo namai.

Gyventojams – atskiri įėjimai

Kai savivaldybė skiria socialinį būstą, ji privalo užtikrinti kelis esminius aspektus. Būstas turi būti tinkamai įrengtas, jame turi būti WC, viryklė ir plautuvė.
Socialinio būsto įrengimo darbus atlieka UAB „Alytaus butų ūkis“. Buvo atlikti vidaus apdailos darbai (perdažytos sienos, kai kur pakeistos plytelės, palangės).

Ulonų g. 14B įsikūrę ir Nakvynės namai. Rugpjūčio 30-ąją bus 27 metai, kai jie veikia Alytaus mieste.
Jie buvo įkurti nuo netoli esančių kalėjimo ir karinio dalinio, dalyje rekonstruoto buvusių kareivinių pastato Ulonų gatvėje. Pastaroji pastato dalis jau tuomet priklausė miesto savivaldybei.

Į Nakvynės namus ir į socialinius būstus gyventojai patenka per atskirus įėjimus.

Šiame name socialiniame būste gyvena Dana. Valytoja dirbanti moteris pasakojo: „Šiame name kiekvienas butas skirtingas. Maniškis su didele virtuve, yra graži arka, du holai, mums dviem su vyru – vietos per akis. Kaip čia atsidūriau? Aš nepragėriau, nepardaviau namų, likau našlė, 20 metų gyvenau su uošviu, jis mirė. Ką kaime daryti moteriai, kai reikia malkų, kai reikia apkūrenti pirkią? Buvau priversta ateiti į miestą. Ir gyvenu, vieta čia jauki.“

Įrengti socialiniai būstai, patogios naujos patalpos reikšmingai prisidės prie Alytaus asmenų ir šeimų, patiriančių socialinius sunkumus, gerovės.