Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Dainiaus Labučio nuotr.
Reporteris AgnėŠaltinis: Etaplius.lt
Valdžiai ketinant nuo kitos savaitės leisti lauke iki 21 val. veikti restoranams, kavinėms ir barams, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė pripažįsta, kad iš to daugiausia maudos gaus klientai, o ne verslas.
„Mus bet koks atidarymas džiugina. Bet daugiau ne verslui būtų uždarbis, o nuims žmonėms įtampas, ypač jaunimui. Smagu pabendrauti, išgerti kavytės, nors ir vėsus oras, lauke“, – BNS sakė Evalda Šiškauskienė.
Ji, be to, ragina Vyriausybę apsispręsti, nuo kada maitinimo įstaigos vėl galės veikti: „Būtų gerai jau žinoti datą, nuo kada, nes reikia pasiruošti – žaliavas susipirkti“.
Jos teigimu, būtų galima leisti priimti klientus ir restoranų bei kavinių viduje: „Po kelis žmones, saugiais atstumais, prie kas antro staliuko, jeigu sėdėtų po porą žmonių, nieko neatsitiktų“.
Vyriausybė trečiadienį iš esmės pritarė, kad restoranai, kavinės ir barai nuo balandžio 22 dienos galės veikti nuo 7 iki 21 val., tiekiant maistą tik lauke, prie vieno staliuko sėdint ne daugiau kaip dviem žmonėms.
Vyriausybė ketvirtadienį ketina patvirtinti naują verslo bei kitų veiklų atlaisvinimo planą.
BNS