Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Reporteris BrigitaŠaltinis: Etaplius.lt
Dainininkė, grupės „69 danguje“ narė Goda Alijeva neslepia, jog motinystė jai yra vienas iš didžiausių gyvenimo džiaugsmų. Du vaikus auginanti moteris pripažįsta, kad namuose būna visko, tačiau jau yra išmokusi, kaip susitvarkyti su vaikų kaprizais ar skirtingais jų norais. Vieni tokių neretai pasitaiko ir virtuvėje, dėl ko Godai tenka kur kas ilgiau pasisukioti prie puodų.
Šį šeštadienį TV3 televizijos žiūrovus iš lovų vers kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“. Dėl šalyje įvesto karantino, siekiant laikytis visų saugumo reikalavimų, šį projektą kurianti prodiuserinė kompanija „TV Topas“ pakoregavo laidos konceptą ir joje į azartišką dvikovą, dėl geresnio kulinaro vardo, stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrinks skanesnį.
Naujojo sezono namuose, modernių virtuvės baldų „Vokė-III“ salone įkurtoje studijoje, laidos vedėjai gamins du lietuviškus patiekalus: Dilanas „Kamado Bono“ kepsninėje keps vištienos ketvirčius ir juos patieks su kopūstų salotomis, o Ilona virs kiaulienos kulninės ir daržovių troškinį.
Siekiant, jog šefų kova būtų sąžininga, įvertinti jų kulinarinių sugebėjimų ir patiekalų atvyks žavinga ir charizmatiška grupės „69 danguje“ darė Goda Alijeva. Moteris pasakoja, jog jos santykis su maisto gamyba – itin artimas. Ji net turi savo firminį patiekalą, kuriuo lepina artimuosius švenčių progomis.
„Ypatingomis progomis gaminu kalakutienos kumpį su garstyčiomis, medumi. Labai mėgstu prie mėsos paruošti bulves, kurias pradžioje apvertu, o tada pašaunu į orkaitę, pagardinus žalumynais, česnaku, majonezu. Visgi mėgstu įvairų maistą, tačiau man patinka, kada jis yra natūralus, neperdėtas įvairiausių prieskonių“, – laidoje pasakos Goda.
Dukrą Tėją ir sūnų Amilį auginanti moteris pripažįsta, jog įtikti vaikų skoniui neretai būna sudėtinga. Nors Godos ryšys su vaikais itin stiprus ir draugiškas, visgi kartais jai tenka ilgiau pasisukioti virtuvėje, kad pagamintų vaikų mėgstamus patiekalus.
„Mano vaikai turi labai skirtingus skonius: dukra dievina jūros gėrybes: krevetės, kalmarai ir omarai yra jos geriausi draugai, o sūnui geriausias maistas yra gruzdintos bulvytės bei kotletukai ar vištienos gabaliukai“, – atviraus Goda.
Tačiau, nors virtuvėje darbo ir padvigubėja, Goda džiaugiasi, kad kulinarija domisi ir jos dukra. Pasak dainininkės, patiekalų gaminimas ne tik suartina šeimą, bet ir yra labai naudingas užsiėmimas augantiems vaikams.
„Vardan vaikų, tenka gaminti kiekvienam atskirai. Kadangi dabar, karantino laikotarpiu, visi daugiau laiko praleidžiam namuose, tai nėra taip ir sunku ilgiau pastovėti prie puodų. Galų gale, gaminimas yra malonumas, apjungiantis šeimą. Dukra padeda man pjaustyti, dažnai pati net sugalvoja ką gaminti. Man smagu žiūrėti ir žinau, kad užaugusi tikrai nepražus“, – laidoje atviraus Goda.
Visgi, tarp motinystės rūpesčių Goda nepamišta palepinti ir savęs. Ji pripažįsta mėgstanti gurmaniškus patiekalus, o ypač kartu juos lydinčias keliones.
„Aš, kaip ir visos moterys, mėgstu apsilankyti prabangiuose restoranuose, kuriuose galima paragauti tokių patiekalų, kurių namuose taip paprastai nepasidarysi. Smagu kartais save palepinti. Mano širdį pavergtų tas patiekalas, kuris būtų sujungtas su Prancūzijos Rivjera, nuostabiu vaizdu bei skaniu vynu“, - laidoje juokaus Goda.
Kokiais patiekalais Goda lepina namiškius, kaip sekasi taikytis prie augančių vaikų poreikių ir kuris – Ilonos ar Dilano – patiekalas bus vertas nugalėtojo titulo – sužinosime jau šį šeštadienį, 8:30 val. per žiūrimiausią TV3 televiziją!