PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 19 d. 16:40

Dūkšte pasveikinta jubiliejų švenčianti Albina Kondrat

Ignalina

Ignalinos r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


305619

Garbingą jubiliejų birželio 19 dieną paminėjo Dūkšto miesto gyventoja Albina Kondrat. Šia gražia proga ją pasveikino savivaldybės vicemeras Imantas Umbražiūnas, Dūkšto seniūnijos seniūnas Antanas Šakalys ir socialinio darbo organizatorė Rasa Grznovienė.

Vicemeras Imantas Umbražiūnas pasidžiaugė tokia šviesia, linksma ir gerai nusiteikusia jubiliate, linkėjo jai gražių metų, sveikatos ir laimės užsiimti ta veikla, kuri ją džiugina.

Gimusi ir augusi Stanionių kaime, Albina nutekėjo į Dūkštą, kaip pati jubiliatė sako, tada gyvą ir turtingą miestelį, turėjusį ligoninę, polikliniką, kepyklą, vaistinę, mokyklą, siuvyklą ir daug kitų įstaigų.

Baigusi mokyklą Gaidėje, įgijo siuvėjo specialybę. Dirbo siuvėja, o paskui tapo konditere ir iki pensijos dirbo šioje srityje.

Susigraudino moteris prisiminusi prieš 10 metų mirusį vyrą, su kuriuo užaugino sūnų Juozą. Dabar džiaugiasi anūkų Beatos ir Dariaus dėmesiu, kurie dažnai iš Vilniaus pas močiutę atvažiuoja ir savo dėmesiu palepina.

Geros nuotaikos, dar stipri ši smulkutė moteris leidžia laiką savo pačių pasistatytuose namuose, prižiūri gėlynus, daržus, šiltnamį ir šioje veikloje atranda daugiausia džiaugsmo. Kaip sako Albina, nemėgsta ji paskalų, apkalbų, tai geriau laiką leidžia savo susikurtoje aplinkoje, pasidžiaugia ir toliau gyvena.