PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 24 d. 10:36

Du vyrai iš Latvijos nuteisti dėl neteisėto migrantų gabenimo per Lietuvos valstybės sieną

Kaunas

Teismas / Pixabay

Gytis PankūnasŠaltinis: ELTA.LT


311025

Kauno apygardos teismas du Latvijos piliečius nuteisė dėl neteisėti migrantų gabenimo per Lietuvos sieną, veikiant bendrininkų grupėje, pranešė prokuratūra.

Kaip nurodo prokuratūra, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas Latvijos piliečius – 20-metį V. J. ir 19-metį A. R. – pripažino kaltais dėl neteisėto migrantų gabenimo. Teismas V. J. skyrė 1 metų 3 mėnesių, o A. R. – 9 mėnesių 2 dienų trukmės laisvės apribojimo bausmę be intensyvios priežiūros, įpareigojant nuteistuosius per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos neatlygintinai išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose. Teismo nuosprendžiu V. J. įpareigotas tęsti darbą, o A. R. – tęsti mokymąsi.

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2024 m. balandžio mėnesį Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami nelegalios migracijos prevenciją bei kontrolę, sulaikė Latvijos piliečių automobilį, kuriame buvo gabenami nuolatinės gyvenamosios vietos Lietuvoje neturintys užsieniečiai. Vienas iš kaltinamųjų automobiliu gabeno migrantus, o kitas vykdė iš anksto suplanuotą aplinkos stebėjimą, siekdamas įspėti bendrininką apie galimus pavojus.

Tyrimo duomenimis, vaikinai neteisėtai iš Latvijos per Lietuvos sieną gabeno 14 nelegalių migrantų – 12 Indijos Respublikos piliečių bei 2 Nepalo Federacinės Demokratinės Respublikos piliečius.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kaltinamieji veikė dėl savanaudiškų paskatų, iš organizatoriaus už nusikalstamos veikos padarymą siekdami gauti pažadėtą ne mažesnį kaip 6 tūkst. eurų piniginį atlygį.

Kauno apygardos teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos apeliaciniam teismui.