PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Laisvalaikis2024 m. Birželio 30 d. 11:58

Druskininkuose vyko Globojančių šeimų festivalis

Druskininkai

Monika Melytė

Monika MelytėŠaltinis: Etaplius.LT


307178

Birželio 29-ąją šurmuliavo Druskininkų aerodromas, kuriame vyko jau ketvirtasis globėjų šeimoms skirtas festivalis.

Birželio 29-ąją šurmuliavo Druskininkų aerodromas, kuriame vyko jau ketvirtasis globėjų šeimoms skirtas festivalis. Šiųmečio festivalio simbolis – sparnai - simbolizuojantys ne tik galimybę skristi, bet ir galimybę žmogui augti kaip asmenybei. Šių metų šūkiu „Pasimatuok sparnus“ siekiama atkreipti dėmesį, kad nė vienas vaikas nėra per didelis šeimai ir meilei bei niekada vaikui nėra vėlu augti šeimoje.

Festivalyje dalyvavo 66 Globos centrai veikiantys visoje Lietuvoje. Globos centrams skirtose palapinėse taip pat netrūko lankytojų, nes vyko įvairios edukacijos, lauko bei stalo žaidimai, buvo įrengtos foto sienelės, buvo galima pasipuošti laikinosiomis tatuiruotėmis, susikurti sparnus, dalyvauti meninės veiklose. Joniškio rajonas šiemet garsino savo kraštą gardžiais, darbuotojų gamintais, žagarėliais, šokoladiniu bei tradicinio skonio keksu su Žagarę garsinančiomis vyšniomis - „Žagarvyšnėmis“. Į palapinę užsukę svečiai vaišinosi rėmėjų UAB „Delikatesas“ išskirtinio skonio produkcija, galėjo susipažinti su gaminių įvairove. Šventės metu visus kvietėme apsilankyti Joniškio rajone, pasigrožėti lankytinais objektais, o tam, kad su jais susipažintų – dalinome Joniškio informacijos ir turizmo centro bei Žagarės regioninio parko kurtus lankstinukus.

Šiemet šventėje pirmą kartą skambėjo globėjų himnas „Laikyk mane“, kuris ne tik debiutavo, bet ir pasiekė oficialų dainuojančiųjų rekordą. Renginio kulminacija tapo masinis šventės dalyvių šokis bei Globėjų dienos simbolio „Didelis širdies gerumas“ perdavimas Trakų rajono savivaldybei.

Nuoširdžiai dėkojame organizatoriams už puikią šventę, bendruomeniškumą ir dovanotas jaukias akimirkas. Dėkojame rėmėjams UAB „Delikatesas“, Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras, Žagarės regioninis parkas.


Foto galerija: