Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Budintis BudėtojasŠaltinis: Etaplius.lt
Rugpjūčio 12 dieną, šeštadienį, Druskininkuose šurmuliuos Sūrių festivalis, kuriame dalyvaus daugybė sūrininkų su savo ūkiuose pagamintais produktais iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių. Festivalio svečių laukia sūrininkų mugė, gurmaniškos degustacijos ir geriausio sūrio konkursas.
plakatas-suriu-festivalis-17591.jpg
Ketvirtą kartą Druskininkuose vyksiantis festivalis leis įsitikinti, kokius nuostabius sūrius gamina Lietuvos ir kaimyninių šalių ūkininkai. Avių, ožkų ir karvių pienas pasiduoda įmantriausiems receptams – tuo galės įsitikinti kiekvienas, šeštadienį apsilankęs Druskininkuose.
Ypatingo susidomėjimo kiekvienais metais sulaukia sūrių degustacijos. Kaip skelbiame socialinio tinklo Facebook Sūrių festivalio profilyje, planuojama rengti keturias degustacijas.
„Keturi parmezano brandos amžiai“. Lyginamoji 24, 30, 70, 90 mėnesių „parmigiano reggiano“ degustacija. Degustaciją ves gastronomijos apžvalgininkas Paulius Jurkevičius.
„Sūris ir alus“. Įdomiausi Lietuvos ūkininkų sūriai, derinami su lietuvišku craft alumi iš Black Light Brewing daryklos. Ves aludaris Ignas Vaščila.
„Lenkijos ūkininkų sūriai“. Ves Lenkijos sūrių festivalio Czas Na Ser organizatorius, sūrių technologas, sūrių konkurso komisijos narys Mirek Sienkiewicz.
„Prancūziški sūriai ir jų valgymo kultūra“. Degustaciją ves Hubert Hiron - ilgametis sūrius gaminančių ūkininkų konsultantas, sūrių konkurso komisijos narys.
Sūrių festivalis – puiki pramoga visai šeimai. Galėsite paragauti įvairių sūrių, susipažinti ir gyvai pabendrauti su ūkininkais, parvežti lauktuvių artimiesiems.