PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 18 d. 16:09

Domeikavoje kyla nauja pradinė mokykla

Kaunas

Etaplius.LTŠaltinis: Kauno rajono savivaldybė


319300

Prasidėjo ilgai lauktos naujos Domeikavos pradinės mokyklos statybos! Per artimiausius dvejus metus čia iškils modernus pradinio ugdymo reikmėms pritaikytas pastatas, skirtas 480 mokinių.

„Šiandien be galo graži ir šviesa diena, kai mes pradedame statyti mokyklą ir kalbame apie ateitį. Kaip gražiai ir simboliškai sutapo – Kauno rajono savivaldybė ir statybų bendrovė KRS, kurios šūkis „Mes statome ateities kartoms“. Tikiu, kad kartu sustiprinsime tą pamatą, dėl kurio auga šis kraštas, auga Lietuva“, – kapsulės įkasimo ceremonijoje kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Naujojoje mokykloje vaikai turės erdvias ir šviesias 20 klasių, kiekvienoje jų mokysis po 24 vaikus, o jų ugdymu rūpinsis net 37 kvalifikuoti mokytojai ir pagalbos specialistai.

Taip pat: Planuojamas dviračių takas, skatinantis aktyvų ir ekologišką susisiekimą. Bus įrengta erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, bei modernus stadionas – vieta, kur mokiniai galės sportuoti ir mėgautis aktyvia veikla!

Tikimės, kad šis projektas ne tik suteiks galimybes kokybiškam vaikų ugdymui, bet ir taps nauju Domeikavos bendruomenės traukos centru!