Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pardavėja Irena Butkevičienė: „Žmonėms reikia natūralių produktų. Vyresnieji anksčiau patys augino ir raugino, o dabar ateina pirkti pas mus – nenori daržovių su konservantais.“
Reporteris Gargždų BangaŠaltinis: Etaplius.lt
Dituvos turguje ketvirtus metus veikiančiame kioske, kuriame gausus pasirinkimas raugintų daržovių, pirkėjų netrūksta. Ūkininko ūkyje užaugintos ir suraugintos daržo gėrybės paklausą turi visais metų laikais.
Pravėrus kiosko „Viskas rauginta“ duris pasitinka apetitą žadinantis kvapas. Savo užaugintas ir raugintas daržoves čia parduoda dituviškis ūkininkas Vytautas Zapalskis.
„Kas natūralu – sveika“ primena užrašas ant kiosko sienos. Natūralaus maisto gerbėjams čia didelis pasirinkimas gardžių, natūraliai raugintų daržovių. Rauginti ne tik kopūstai, agurkai, bet ir pomidorai, burokėliai, svogūnai, česnakai. Galima nusipirkti kelis, bet parduoda ir fasuotas. „Čia labai skanios daržovės, – patikino į kioską užsukusi pirkėja. – Perku dažnai, ne po daug, visada šviežios.“ Yra ir raugintų obuolių bei slyvų. Galima paragauti mišrainės iš raugintų burokėlių, kopūstų ir morkų.
Netrukus V. Zapalskis atidarys naują daržovių ruošimo ir rauginimo cechą.