PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 17:50

Dėl Panevėžyje besitęsiančio gaisro miestiečiams rekomenduojama vengti buvimo lauke

Panevėžys

Ž. Večiorkutės nuotr.

EtapliusŠaltinis: BNS


318841

Panevėžyje pirmadienį besitęsiant ryte lentpjūvėje kilusiam gaisrui, miesto savivaldybė ragina gyventojus vengti buvimo lauke, nepalikti atidarytų langų, orlaidžių net ir nakties metu.

Jei namuose yra įrengtos mechaninės vėdinimo sistemos, rekuperacija, rekomenduojama jas išjungti.

Dėl vyraujančių vėjų, ypatingai atsargūs turėtų būti šiaurinės ir vakarinės Panevėžio miesto dalies gyventojai.

Gaisras Lentpjūvių gatvėje esančioje medžio apdirbimo įmonėje kilo pirmadienio rytą. Pirmosioms pajėgoms atvykus į įvykio vietą, patalpos buvo stipriai uždūmintos, o gamybinėse patalpose atvira liepsna degė medžiagos.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovės Editos Zdanevičienės, pagal pirminę informaciją, gaisras kilo lentpjūvės džiovykloje, dviejų aukštų mūriniame pastate.

Kaip BNS pirmadienio pavakarę nurodė PAGD situacijų valdymo skyriaus budintis pareigūnas, gaisras dar nėra lokalizuotas.

„Kol neišveš tų vadinamų lentų iš džiovyklos, tol ten ir gali rusenti. Sunkus priėjimas“, – teigė jis.

Kilus gaisrui, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai išplatino pranešimą dėl galimo pavojaus sveikatai.

Anot jų, jei gyventojai yra lauke ir mato tamsius dūmus, užuodžia specifinį kvapą, reikėtų pasitraukti į priešvėjinę pusę, kad vėjas neneštų dūmų į juos.

Taip pat rekomenduojama lauke nepalikti augintinių, važiuojantiems pro gaisro vietą patariama sandariai uždaryti automobilių langus.

Ūminiai teršalų poveikio simptomai gali apimti akių, nosies ir gerklės dirginimą, dusulį, kosulį bei kvėpavimo takų ligų paūmėjimą, ypač jautriems žmonėms. Šie dūmai gali būti pavojingi sveikatai.