Aktualu![]() | Gyvenimas![]() | Pramogos![]() | + Projektai![]() | Specialiosios rubrikos![]() |
|
|
Vilnius![]() | Kaunas![]() | Klaipėda![]() | Šiauliai![]() | Panevėžys![]() | Marijampolė![]() | Telšiai![]() | Alytus![]() | Tauragė![]() | Utena![]() |
Rita LižaitytėŠaltinis: Etaplius.lt
Desertui šį savaitgalį siūlome rinktis sveikus datulių ir riešutų sviesto saldainius.
Reikės:
300 g džiovintų datulių;
100 g riešutų sviesto;
3 arbatinių šaukštelių kakavos;
šlakelio romo ar brendžio;
saujos pasirinktų skrudintų riešutų.
Gaminimo eiga:
Datules užpilkite vandeniu ir palaikykite bent pora valandų. Vėliau vandenį nupilkite, datules sutrinkite maisto smulkintuvu. Į masę sukrėskite riešutų sviestą, smulkintus kepintus riešutus, kakavą ir alkoholį. Viską gerai išmaišykite, drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, pavoliokite juos kakavoje. Saldainius laikykite šaldytuve.
Skanaus!