Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Smaližiai noriai ledus gaminasi ir patys. Šie daugelio mėgstami skanėstai yra bene pagrindinis šiltojo sezono desertas, suteikiantis tikrą atgaivą per karščius. (Racool_studio nuotr.)
Monika ŠlekonytėŠaltinis: Etaplius.lt
Vasara be ledų – sunkiai įsivaizduojama. Šie daugelio mėgstami skanėstai yra bene pagrindinis šiltojo sezono desertas, suteikiantis tikrą atgaivą per karščius. Dalijamės vanilinių ir kakavinių ledų receptais, kurie nustebins savo paprastumu.
Kakaviniai ledai su pistacijomis ir bananais
Reikės:
Bananus nulupkite, supjaustykite ir per naktį palaikykite šaldiklyje. Tuomet sudėkite į galingą smulkintuvą, kuris skirtas ledui smulkinti, kad šaldyti vaisiai jo nesulaužytų. Sutrinkite vieną bananą, įberkite pistacijų, serbentų ir vėl sutrinkite. Smulkintuve sutrinkite antrą bananą ir kakavą. Abi ledų mases sudėkite į dubenėlį ir ragaukite.
Tiems, kurie mėgsta vaisinius gaiviuosius desertus, verta išbandyti šerbetą. Tokiems ledams reikės 3 puodelių šaldytų ir paruoštų braškių, pusės puodelio agavų sirupo bei 3 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių.
Visus šiuos ingredientus suplakite smulkintuvu, išmaišykite iki vientisos tirštos masės, supilkite į formeles, įbeskite pagaliukus ir sudėkite bent 4 val. į šaldiklį. Išėmę galėsite mėgautis nepaprasto skonio ledų šerbetu, kuris užkariaus kiekvieno – tiek mažojo, tiek suaugusiojo – smaližiaus širdį.
Vaniliniai naminiai ledai su medumi
Reikės:
Pirmiausia, atskirame inde suplakite kiaušinių trynius iki vientisos masės. Tuomet kitame puode pakaitinkite grietinėlę, pieną, medų, druską – retkarčiais pamaišykite, kol pradės virti. Šį mišinį nuimkite nuo viryklės, supilkite išplaktus kiaušinių trynius – viską virkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami apie 10–12 min. Masė turi šiek tiek sutirštėti, o tada ją supilkite į kitą indą – įdėkite vanilės ekstrakto ir gerai išmaišykite.
Indą uždenkite ir palikite 6 val. šaldytuve arba palaikykite jame visą naktį. Išėmę suplakite plaktuvu ir dar bent porai valandų įdėkite į šaldiklį.
Šie naminiai ledai patys skaniausi po poros dienų šaldymo, o receptas yra atviras eksperimentams. Pieną ir grietinėlę galima keisti mėgstamais produktais be laktozės, o medų – klevų sirupu. Bet kuriuo atveju rezultatas bus toks pat gardus: šie ledai tikrai pretenduos tapti mėgstamiausiais ne tik vasarą.
Parengta pagal pranešimą spaudai