PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 3 d. 09:22

D. Trumpas paskelbė susitaręs su „Fox News“ rugsėjo 4 d. surengti debatus su K. Harris (papildyta)

Pasaulis

SCANPIX ir flicklr.com nuotr.

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


312583

Respublikonų partijos kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas vėlai penktadienį pareiškė susitaręs su „Fox News“ rugsėjo 4 d. surengt debatus su demokrate viceprezidente Kamala Harris.

„Sutariau su „Fox News“ dėl debatų su Kamala Harris trečiadienį, rugsėjo 4 d.“, – savo „Truth Social“ platformoje parašė D. Trumpas, tačiau iš karto nebuvo aišku, ar K. Harris sutinka dalyvauti debatuose.

D. Trumpo įrašas pasirodė praėjus kelioms valandoms, kai buvo paskelbta, kad viceprezidentė K. Harris užsitikrino pakankamai balsų, kad būtų paskelbta oficialia Demokratų partijos kandidate į prezidento postą per lapkritį vyksiančius rinkimus.

D. Trumpo rinkimų kampanija apvirto aukštyn kojom liepos 21 d., kai 81 metų prezidentas Joe Bidenas nusprendė nesivaržyti dėl perrinkimo ir paremti K. Harris. J. Bidenas pasitraukė iš rinkimų kovos didėjant susirūpinimui dėl jo sveikatos ir po katastrofiškų debatų su D. Trumpu birželio mėnesį per CNN.

Antrieji D. Trumpo ir J. Bideno debatai buvo numatyti rugsėjo 10 d. ABC televizijoje. Buvo tikimasi, kad ta pati debatų data galios ir K. Harris pakeitus J. Bideną, tačiau D. Trumpo atstovas spaudai Stevenas Cheungas praėjusią savaitę pareiškė, kad „nedera“ planuoti debatų, kol K. Harris dar netapo oficialia demokratų kandidate.

Savo įraše D. Trumpas pranešė apie debatų vietą ir moderatorius bei sakė, kad jie vyks priešais pilną auditoriją.

D. Trumpas parašė, kad debatai vyks Pensilvanijoje, juos, dalyvaujant žiūrovams, moderuos Bretas Baieris ir Martha MacCallum. Naujienų kanalas „Fox News“ patvirtino pakvietęs D. Trumpą ir K. Harris į debatus Pensilvanijoje rugsėjį ir tai, kad jie vyks dalyvaujant „žiūrovams“ bei laikantis tokių pačių taisyklių kaip ir per D. Trumpo ir J. Bideno debatus CNN birželio 27 dieną.

D. Trumpas parašė „nekantriai laukiantis susitikimo ir diskusijų su K. Harris ir pridūrė, kad rugsėjo 4-oji yra „patogi ir tinkama“ data prieš rugsėjo 6-ąją prasidėsiantį išankstinį balsavimą per prezidento rinkimus.

Anksčiau 78 metų Respublikonų partijos kandidatas sakė, kad nediskutuos su beveik dviem dešimtmečiais jaunesne K. Harris, nors tai prieštarautų politikos tradicijai.