PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Liepos 26 d. 21:50

D. Trumpas Floridoje susitiko su Izraelio premjeru B. Netanyahu

Pasaulis

Donaldas Trumpas / Scanpix/Reuters

Viljama SudikienėŠaltinis: ELTA


311562

Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas penktadienį šiltai pasveikino Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu ir jo žmoną, abiem lyderiams susitikus pokalbiams Floridoje.

D. Trumpas pabučiavo Sarą Netanyahu į abu skruostus, paspaudė ilgamečio ministro pirmininko ranką, tada abu nusifotografavo iškėlę nykščius, tai matyti buvusio prezidento socialinėje žiniasklaidoje paskelbtoje filmuotoje medžiagoje.

B. Netanyahu internete paskelbė nuotrauką, kurioje jis matomas stovintis šalia D. Trumpo jo dvare Mar-a-Lago kurorte ir laikantis skrybėlę su užrašu „TOTAL VICTORY“.

Susitikimo tonas visiškai kitoks nei B. Netanyahu susitikimo ankstesnę dieną su numanoma demokratų kandidate į prezidentus Kamala Harris. Per jį viceprezidentė sakė Izraelio premjerui, kad jis turi pasirašyti susitarimą dėl taikos Gazos Ruože, ir tvirtino, kad ji „netylės“ apie kančias palestiniečių anklave.

B. Netanyahu palaikė kur kas šiltesnius santykius su D. Trumpu nei su dabartiniu prezidentu Joe Bidenu ir nesutaria su demokratų administracija tokiais klausimais kaip civilių aukos Gazos Ruože bei tai, kokia sparta JAV tiekia ginklus Izraeliui.

Izraelio lyderis šią savaitę pasakė kalbą JAV Kongrese, jis gyrė D. Trumpo veiksmus, kurių šis ėmėsi, kai buvo JAV prezidentas. „Noriu padėkoti prezidentui D. Trumpui už viską, ką jis padarė Izraelio labui. Nuo Izraelio suvereniteto Golano aukštumose pripažinimo ir Irano agresijos atrėmimo iki Jeruzalės pripažinimo mūsų sostine bei Amerikos ambasados ​​perkėlimo į Jeruzalę“, – sakė B. Netanyahu.