PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 16 d. 09:19

D. Trumpas dėkoja slaptajai tarnybai, užkirtusiai kelią pasikėsinimui į jo gyvybę

Pasaulis

Donaldas Trumpas. EPA-ELTA nuotr.

Rasa StrimaitytėŠaltinis: ELTA


318683

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas padėkojo slaptosios tarnybos saugumo pajėgoms bei kitoms institucijoms, užkirtusioms kelią pasikėsinimui į jo gyvybę. Jos visos esą atlikto neįtikėtiną darbą, jį saugodamos. „Atliktas darbas buvo absoliučiai puikus. Labai didžiuojuosi, būdamas amerikiečiu“, – savo platformoje „Truth Social“ praėjus kelioms valandoms po incidento netoli jo golfo klubo Vest Palm Byče Floridos valstijoje rašė 78-erių D. Trumpas.

Incidentas įvyko sekmadienio popietę (vietos laiku). Slaptoji tarnyba, kuri JAV yra atsakinga už aukštų politikų apsaugą, teigia pastebėjusi įtariamąjį už kelių šimtų metrų nuo respublikonų kandidato – krūmuose prie golfo aikštyną juosiančios tvoros – ir pradėjusi šaudyti. Įtariamasis tada paspruko automobiliu, palikęs šautuvą ir kamerą, tačiau netrukus buvo sulaikytas greitkelyje netoli nusikaltimo vietos.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) spėja, kad vyras norėjo nušauti golfą žaidžiantį D. Trumpą. Šis nenukentėjo. Jei įtarimai dėl išpuolio pasitvirtintų, tai būtų tolesnė eskalacija ir taip karštoje rinkimų kovoje prieš lapkričio 5 d. vyksiančius rinkimus.