PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugsėjo 11 d. 07:25

D. Trumpas debatuose kartojo jau paneigtus teiginius, esą migrantai JAV valgo žmonių augintinius

Pasaulis

Donaldas Trumpas. EPA-ELTA nuotr.

Rūta AndrošiūnaitėŠaltinis: BNS


317850

Respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas JAV prezidentiniuose debatuose su demokrate Kamala Harris šmeižė imigrantus ir kartojo jau paneigtus teiginius, esą atvykėliai iš Haičio JAV Ohajo valstijoje valgo gyventojų augintinius.

„Springfilde jie valgo šunis – tie atvykėliai – jie valgo kates, valgo ten gyvenančių žmonių augintinius. Štai kas vyksta mūsų šalyje“, – sakė D. Trumpas.

Springfildo miesto vadovas savo ruožtu teigė, kad tokie kaltinimai neturi jokio pagrindo.

Demokratė Kamala Harris savo ruožtu sakė, kad jos oponento kalbos mitinguose yra tokios nuobodžios, kad jo šalininkai atsistoja ir išeina dar nepasibaigus, siekdama parodyti jį kaip egocentriką.

„Pamatysite, kad per jo mitingus jis kalba apie išgalvotus personažus, tokius kaip Hanibalas Lekteris. Jis kalbės apie tai, (kaip) vėjo malūnai sukelia vėžį“, – sakė ji per jų debatus antradienio vakarą vietos (trečiadienį Lietuvos) laiku, kuriuos transliuoja ABC televizija.

„Taip pat pastebėsite, kad žmonės iš nuovargio ir nuobodulio pradeda anksti palikti jo mitingus. Ir aš jums pasakysiu, kad vienintelis dalykas, apie kurį jo neišgirsite kalbant, esate jūs“, – pabrėžė K. Harris.