PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 12 d. 08:38

Civilinės saugos pratybose Jonavoje pirmą kartą buvo simuliuojamas turto bei technikos paėmimas kariuomenės poreikiams

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


304408

Jonavos rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro nariai birželio 10-11 d. dalyvavo civilinės saugos pratybose, kurių metu buvo siekiama patikrinti ir tobulinti rajono civilinės saugos pajėgų ir ūkio subjektų bendradarbiavimą su karo komendantūra menamo priešo užpuolimo atveju.

Pratybų metu pirmą kartą buvo simuliuojamas gyventojų ir verslo subjektų turto bei technikos paėmimas kariuomenės poreikiams, skelbiama komendanto valanda, vykdoma gyventojų evakuacija.

Pratybų metu savivaldybės pastatą ir jo prieigas „saugojo“ ginkluoti kariai, Jonavos gatvėmis judėjo karinė technika.

Antrą pratybų dieną mokymai vyko ir Jonavos ligoninėje, kur medikai priėmė „sužeistus“ karius, pagal pratybų scenarijų atgabentus į priėmimo skyrių iš „priešo“ atakuotos Gaižiūnų geležinkelio stoties.

Kariams buvo suteikiama medicinos pagalba ir pirminis gydymas, sunkios būklės „sužeistieji“ guldomi į reanimaciją arba operuojami.

Pratybų metu buvo naudojama nauja pacientų būklės stebėjimo programinė įranga su duomenų perdavimu nuotoliniu būdu.

Savivaldybės lygio kompleksinės pratybos buvo dalis vienų didžiausių šiais metais vykstančių tarptautinių lauko taktikos pratybų „Geležinis vilkas 2024-1“.

Beveik dvi savaites truksiančiuose mokymuose Gaižiūnų ir Kazlų Rūdos poligonuose bei Kauno, Jonavos, Kaišiadorių ir Prienų rajonuose treniruojasi daugiau kaip 3700 Lietuvos ir sąjungininkų karių ir daugiau kaip 500 karinės technikos vienetų.