PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2018 m. Liepos 20 d. 10:21

„Cask 215“ Šiauliams padėjo atrasti savitą kulinarinį veidą

Šiauliai

Jurgita KastėnėŠaltinis: Etaplius.lt


45897

Gastrobaro „Cask 215“ įkūrėjas Martynas Jatautas sako, kad verslo pradžia buvo šiek tiek nedrąsi, tačiau baras lūkesčius pateisino su kaupu. Dabar garsas apie „Cask 215“ virtuvę sklinda ne tik Šiauliuose, bet ir visoje Lietuvoje.


Foto galerija:

cask-i.jpg
cask-iii.jpg
cask-iv.jpg
cask-v.jpg
cask-vi.jpg
cask-vii.jpg

– Ar tiesa, kad „Cask 215“ idėja gimė jūsų namų virtuvėje?

– Iš pradžių kulinarija buvo tik mano hobis – kieme su šeima ir draugais kepdavome mėsainius, rūkydavome šonkaulius. Vis labiau domėjausi maisto kultūra, įsigijau įvairios įrangos. Kai ši nebetilpo į garažą, teko atidaryti barą (juokiasi).

– Kaip apibūdintumėte „Cask 215“ meniu?

– Mūsų pagrindas – amerikietiška virtuvė. Tiesa, turime užmojų pasiūlyti patiekalų su moderniais lietuviškos virtuvės akcentais – vietoje raugintais, fermentuotais produktais.

– Kokius patiekalus labiausiai mėgsta šiauliečiai?

– Pirmojoje vietoje – šonkauliai ir mėsainiai. Keista, bet žmonėms patinka tie patiekalai, dėl kurių labiausiai nerimavome. Į „Cask 215“ įdėjome daug meilės – nežinojome, ar tai bus įvertinta. Įvertino. Turime ištikimų klientų, būna, kad žmonės specialiai suplanuoja kelionę į Šiaulius, kad užsuktų pas mus pavalgyti. Dėl to labai smagu.

– Vadinasi, „Cask 215“ tampa kulinarinio turizmo traukos tašku?

– Norisi taip galvoti. Apskritai jaučiame, kad Šiauliai įgauna savo kulinarinį veidą, atsiranda išskirtinių vietų. Tikiu, kad prie to prisidėjo ir „Cask 215“ – privertėme kolegas pasitempti!

cask-215-main-logo-lightbg.jpg

Gastrobaras „Cask 215“

Vilniaus g. 215, Šiauliai

Feisbukas: Cask 215

Reklama