Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Etaplius.LTŠaltinis: Kauno AVPK
Studentai domėjosi sveikatai palankia vaikų mityba, vaikų maitinimo organizavimu švediško stalo principu, maisto atliekų mažinimo strategija, mokyklų virtuvių projektavimu, naujų technologijų diegimu. Studentai stažavosi Lapių pagrindinėje ir Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradinėje mokyklose.
Būsimus maisto technologus priėmusios mokyklos pristatė savo mokyklų patirtį, pasidalino įžvalgomis ir patarimais apie kokybišką vaikų maitinimą, sudarė galimybę jų valgyklose stebėti maisto gaminimo ir vaikų maitinimo procesus, pakvietė į mokyklinių pietų degustaciją.
Studentai nuoširdžiai stebėjosi, kiek toli yra pažengęs vaikų maitinimo organizavimas nuo jų pačių mokyklinių laikų, negailėjo pagyrų aplankytų mokyklų virėjoms. Viena iš studenčių, kurios baigiamojo bakalauro darbo tema – maisto atliekų mažinimas, pasirašė ilgalaikės praktikos sutartį su Raudondvario Anelės ir Augustino Kriauzų pradine mokykla.
Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyrius ir KTU Maisto mokslo technologijų ir kompetencijų centras bendradarbiauja jau daug metų, šio centro mokomojoje virtuvėje reguliariai vykdomi Kauno rajono mokyklų virėjų ir maitinimo įmonių vadovų teoriniai ir praktiniai mokymai.