PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 4 d. 12:21

Burbiškio dvare įvyko „Pabūkime kartu“ renginys

Radviliškis

Radviliškio rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Radviliškio rajono savivaldybė


307817

Birželio 27 d. nuostabiame Burbiškio dvare įvyko respublikinė cukriniu diabetu sergančiųjų klubų sueiga „Pabūkime kartu“. Šventėje netrūko geros nuotaikos, šokių, ratelių bei dainų.

Šventės metu buvo išrinkti patys aktyviausi bei savo aktyvumu sugebėję pakelti nuotaiką kitiems nominantai. Sueigos nominacija „Elegancija“ atiteko Plungės diabeto klubo pirmininkei Aldonai Danylienei, linksmiausia komanda išrinkta – Šakių komanda, prizas „Pagramančio šnekutis“ – Tauragės klubo pirmininkui Antanui Arcišauskui, „Pasakorės“ nominacija – Telšių klubo pirmininkei Virgilijai Kaminskienei.

Žiūrovų nuomone, smagiausios šokėjos buvo iš Jonavos, nominacija „Metų pasiaukojimas“ įteikta radviliškietei Vitai Vaicekauskaitei, nominacija „Klubo virtuvės šefas“ atiteko Stasiui Stukoniui, o „Sueigos atradimas“ – Irenai Gvazdauskienei ir t.t.. Šventė „Pabūkime kartu“, savo kelią pradėjo 2003 metais Tauragėje, 2024 metais stabtelėjo Radviliškio žemėje, o estafetė perduota kaimynams Panevėžio diabeto draugijai „Viltis“.

Respublikinė sueiga „Pabūkime kartu“ pasibaigė, palikdama gerą nuotaiką, prisiminimus bei užfiksuotas nuostabias akimirkas. Sueigoje dalyvavo cukriniu diabetu sergančiųjų klubų nariai iš 10 rajonų: Panevėžio, Jonavos, Pasvalio, Pakruojo, Telšių, Tauragės, Plungės, Kelmės, Šakių ir Radviliškio, – virš 150 narių.

Organizatoriai įsitikinę, kad šventė pavyko ir dėkoja visiems, kurie padėjo ir prisidėjo prie šventės. Visų pirma, tariu nuoširdų ačiū Radviliškio rajono savivaldybės merui Kazimierui Račkauskui, administracijos direktorei Eglei Ivanauskytei, Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio direktorei Laurai Prascevičiūtei ir kolektyvui. Dėkoju Lietuvos diabeto asociacjos prezidentei, kuri dėl svarbių priežasčių negalėjo dalyvauti sueigoje, tačiau Jos sveikinimo žodžius perdavė Asociacijos valdybos narė, Plungės diabeto klubo pirmininkė Aldona Danylienė.

Dėkojama rėmėjams, kurių dėka svečiai buvo pavaišinti vasaros gėrybėmis ir ne tik. Ačiū tariu Žydrūnui Japertui, Ritai Miškūnienei, Aurimui Gaidžiūnui, Jonui Povilaičiui, UAB „Fasma“, Elžbietai Karaliūtei, Jolantai Margaitienei, Rimantui Narbučiui, Jonui Praviloniui, Germinai Margaitienei, Jokūbui Karsten ir Ksaverai Litvinienei. Ačiū organizatoriai taria ir Alfredui Juozapaičiui. Nuoširdžiai dėkoju Antanui, Jūratei, Vidai, Violetai, Edmundui Verpetinskui ir Egidijui Lubickui bei jo vadovaujamam kolektyvui „Gomerta“.

Dėkojama klubo pagalbininkėms, padėjusioms profesonaliai ir kūrybingai įprasminti šventę: Vitai Vaicekauskaitei, Irenai Gvazdauskienei, Laurai Rusteikienei. Nuoširdžiai dirbusioms virtuvės darbus ir aptarnavusioms svečius: Sigutei Mičiulienei, Audronei Beresnevičienei, Vidai Stukonienei, Danai Petrėtienei. Ačiū Reginai Jokubaitienei, Edvardui Mičiuliui, Olegui Aleinikovui, Marytei Bernotienei, Vilmai Chatelovičienei ir visiems, kurie prisidėjo prie šventės organizavimo, bei Janinai Šidagienei, Vitai Vaicekauskaitei, Laurai Rusteikienei ir Irenai Gvazdauskienei už savo firminių patiekalų pristatymą, klubo ansamblio „Romantika“ dainininkėms ir visiems klubo „Likimas“ nariams, kurie dalyvavo šventėje ir prisidėjo prie jos organizavimo.