PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 26 d. 16:10

Budrios radviliškietės padedami pareigūnai sulaikė svetimuose automobiliuose šeimininkavusį vyrą

Radviliškis

Automobilio vagis. Freepik.com nuotr. (asociatyvi)

Gailutė SmagriūnienėŠaltinis: Šiaulių apskrities VPK


311529

Liepos 15 d. sulaukęs teismo baudžiamuoju įsakymu paskirtos bausmės už 9 butelių brendžio vagystę iš parduotuvės, 28 metų Radviliškio gyventojas po trijų dienų pareigūnams vėl įkliuvo dėl pasikėsinimo įvykdyti naujas vagystes.

Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai liepos 18-osios naktį, apie 4 val., buvo iškviesti į V. Kudirkos gatvę, nes vieno daugiabučio namo gyventoja per savo buto langą pastebėjo, kaip lauke kažkoks vyras, šviesdamas žibintuvėliu, klibina čia stovinčių mašinų dureles ir į vieną jų įlipa.

Atvykę Reagavimo skyriaus pareigūnai, VW GOLF automobilyje rado sėdintį vyrą, kurio paprašė lipti lauk. Tačiau jam to padaryti lengvai nepavyko, nes durelės buvo užrakintos, tad ropštis teko pro bagažinę, pro kurią jis ir pateko į vidų. Vyras elgėsi visiškai neadekvačiai, nesiorientavo aplinkoje, o paklaustas, ką veikia svetimame automobilyje, teigė pats nesuprantąs, kur yra ir ką čia veikia. Atėjusi VW GOLF savininkė, ant žemės, prie transporto priemonės, pamatė išmėtytus automobilyje buvusius savo daiktus - dvejus akinių dėklus su akiniais, keturių raktų ryšulėlį, automobilio kvapiklius, du telefono kroviklius, telefono laikiklį.

Į kiemą išėjęs dar vienas namo gyventojas pastebėjo, kad jo AUDI išdaužtas kairės pusės galinis automobilio langas. Automobilyje buvusius daiktus - metalinį raktą autobusui atrakinti, metalinį strypą, automobilio kvapiklį bei automobilio salono detalę, jis irgi rado ant žemės šalia automobilio.

Sulaikytajam alkoholio matuokliu buvo nustatytas 0.28 prom. girtumas, tačiau jo elgesys buvo neadekvatus tokiam girtumui. Tad pareigūnams kilo įtarimas, kad jis gali būti apsvaigęs nuo narkotinių ar psichotropinių medžiagų. Radviliškio ligoninės priėmimo skyriuje atliktas narkotinių medžiagų testas patvirtino įtarimą - šlapime buvo rasta benzodiazepinų ir ekstazio.

28 metų Radviliškio gyventojas eilinį kartą atsidūrė areštinėje. Jam pažįstamos ne tik Šiaulių, bet ir kitų apskričių areštinės, kadangi radviliškietis pastaruoju metu nuolat sulaikomas dėl vagysčių, dažniausiai iš parduotuvių, įvairuose Lietuvos miestuose. Šiuo metu jo pavardė figūruoja dar keletame ikiteisminių tyrimų, kuriuos atlieka Kauno policijos pareigūnai.