PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 27 d. 09:51

Biržuose – Baltijos kelio 35-asis minėjimas

Biržai

Biržų r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Biržų rajono savivaldybė


315560

Paskutinis vasaros savaitgalis buvo išskirtinis – Biržų rajono savivaldybės meras Kęstutis Knizikevičius, vicemerė Astra Korsakienė, vicemeras Steponas Staškevičius, mero patarėja Lilija Vaitiekūnienė ir kiti savivaldybės darbuotojai dalyvavo šventiniuose „Baltijos kelio“ minėjimuose:

Šventiniame koncerte Kryžių slėnyje (Pasvalio r.) Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir Latvijos Respublikos Prezidentas Edgars Rinkēvičs, Pasvalio rajono savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas, Bauskės rajono savivaldybės meras Aivars Okmanis ir kiti svečiai sveikino visus, gyvenančius laisvėje ir linkėjo, jog vienybė ir ugnis širdyje išliktų visada.

Švęsdami Baltijos kelio 35-metį, Baltijos šalių istorinių transporto priemonių entuziastai važiavo Baltijos kelio maršrutu (Talinas-Ryga-Vilnius).

Į Biržų rajono savivaldybės Baltijos kelio atminimo ženklo – rūpintojėlio - pagerbimą susirinko Biržų rajono savivaldybės ir Biržų krašto muziejaus „Sėla“ darbuotojai, policijos veteranai, šauliai, Laimos Aukštuolienės vadovaujamas choras ir kiti svečiai.

Biržų rajono savivaldybės vicemeras Steponas Staškevičius pasidalino prisiminimais iš 1989 m. rugpjūčio 23 d., kai su mažu sūnumi stovėjo gyvoje grandinėje susikibę už rankų.

Biržų rajono savivaldybės meras Kęstutis Knizikevičius sakė: „Džiaugiuosi, jog taiki žmonių grandinė prieš 35 metus atnešė gaivų laisvės vėją į Lietuvą ir kitas Baltijos šalis. Esu dėkingas, kad gimiau ir augau laisvoje Lietuvoje, kad galiu drąsiai kalbėti, veikti, svajoti, keliauti. 650 km mano senelių, tėvų, kaimynų, draugų pėdomis išstovėtos gyvos laisvės liudija kokia stiprybė yra vienybėje. Linkiu, kad taika ir Dievo palaima lydėtų Lietuvą, Latviją, Estiją, Ukrainą ir visą pasaulį.“