PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 2 d. 14:53

Birštono taryba pritarė naujų automobilių stovėjimo aikštelių įrengimui

Birštonas

Etaplius.LTŠaltinis: Birštono savivaldybė


316588

Rugpjūčio 29 d. vykusiame Birštono savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimti 28 sprendimai, apimantys įvairias sritis – nuo sveikatos priežiūros specialistų pritraukimo iki biudžeto pakeitimų, socialinės paramos, švietimo ir infrastruktūros. Šie sprendimai prisidės prie kokybiškesnio viešųjų paslaugų teikimo bei geresnių gyvenimo sąlygų Birštono savivaldybės gyventojams sudarymo.

Sveikatos priežiūros specialistų pritraukimas į Birštoną

Taryba pritarė projekto „Sveikatos priežiūros specialistų pritraukimas į Birštono savivaldybę“ įgyvendinimo plano teikimui Europos Sąjungos fondų investicijoms gauti ir projekto įgyvendinimui. Šio projekto tikslas – pritraukti gydytojus rezidentus, slaugytojus ir kitus sveikatos specialistus į Birštono savivaldybės sveikatos centro veikloje dalyvaujančias sveikatos priežiūros įstaigas.

Naujas mokėjimo už socialines paslaugas tvarkos aprašas ir socialinių paslaugų išlaidų finansavimas

Birštono savivaldybės taryba patvirtino naują mokėjimo už socialines paslaugas tvarkos aprašą. Aprašas reglamentuoja asmens (šeimos), gyvenančio Birštono savivaldybėje, mokėjimo už socialines paslaugas sąlygas, pagalbos pinigų mokėjimo atvejus ir dydžius, asmens (šeimos) finansinių galimybių mokėti už šias paslaugas vertinimą, mokėjimo lengvatų taikymo ir atleidimo nuo mokėjimo atvejus bei kitas sąlygas. Taip pat Taryba priėmė sprendimą dėl maksimalių socialinės globos, socialinės priežiūros ir laikino atokvėpio paslaugų išlaidų finansavimo dydžių nustatymo. Naujai patvirtinti dydžiai užtikrins, kad socialinės paslaugos Birštono savivaldybės gyventojams būtų teikiamos pagal aktualias ir rinkoje vyraujančias kainas.

Kietojo kuro kompensacijos nepasiturintiems gyventojams

Birštono savivaldybės taryba patvirtino naują vidutinę 1 kubinio metro kietojo kuro, naudojamo būsto šildymui ir karštam vandeniui paruošti, mišrių medžių malkų kainą – 60,00 Eur su PVM. Dėl kompensacijų 2023–2024 m. sezono metu kreipėsi 102 šeimos, išmokėta 63890,50 Eur.

Metų mokytojo vardo suteikimas ir premijos skyrimas

Taryba patvirtino naujus Birštono savivaldybės mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų apdovanojimo ir Metų mokytojo vardo suteikimo bei premijos skyrimo nuostatus. Metų mokytojo vardo ir premijos suteikimo tikslas – paskatinti geriausių veiklos rezultatų pasiekusius Savivaldybės mokytojus bei švietimo pagalbos specialistus ir motyvuoti juos tolesnei kūrybinei iniciatyvai. Bus skiriama 37 bazinių socialinių išmokų dydžio premija – 2024 m. 2035 eurai.

Leidimas įsigyti mokyklinį autobusą

Taryba leido Birštono gimnazijai įsigyti mokyklinį autobusą, kuris bus finansuojamas iš Mokyklų aprūpinimo geltonaisiais autobusais programos įgyvendinimui skirtų ir Savivaldybės biudžeto lėšų. Šis autobusas padės užtikrinti sklandesnį mokinių pavežimą į mokyklą, kitas ugdymo erdves​, galimybes mokinių saviraiškai ir neformaliajam ugdymui. Įsigijus autobusą bus galima mokinius į mokyklą iš ryto atvežti vienu, o ne dviem reisais, kaip iki šiol, dėl to bus užtikrintas geresnis mokinių darbingumas ugdymo proceso metu.

Įtraukusis ugdymas 2024–2026 m. laikotarpiu

Birštono savivaldybės taryba patvirtino pasirengimo įtraukiojo ugdymo įgyvendinimui 2024–2026 m. priemonių planą. Šis planas parengtas siekiant gerinti ikimokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigų pasirengimą ugdyti įvairių ugdymosi poreikių turinčius vaikus ir mokinius bei tobulinti teikiamų paslaugų kokybę. Numatytos priemonės apima ugdymo aplinkos modernizavimą, švietimo pagalbos prieinamumo, veiksmingumo didinimą, pedagogų ir švietimo pagalbos specialistų kvalifikacijos stiprinimą ir kt.​

2024 m. biudžeto pakeitimai

Taryba patikslino 2024 m. Birštono savivaldybės biudžetą, padidindama pajamas ir išlaidas 206 292 eurais. Šios lėšos bus skiriamos socialinės paramos ir paslaugų teikimo, švietimo, kultūros programoms, Birštono seniūnijos kelių ir teritorijos priežiūrai bei kitoms reikmėms.

Verslo liudijimų tarifai ir lengvatos 2025 m.

Taryba patvirtino fiksuotų pajamų mokesčio dydžių, taikomų įsigyjant verslo liudijimus 2025 m. vykdomai veiklai, sąrašą ir nustatė šio mokesčio lengvatas. Fiksuoti pajamų mokesčio dydžiai, lyginant su 2024 m., nesikeitė ir buvo nustatyti pagal tris veiklos teritorijas. Taip pat nustatytas 40 proc. lengvatos tam tikroms asmenų grupėms: gyventojams, sulaukusiems senatvės pensijos amžiaus, bedarbiams, asmenims su negalia ir kt.

Škėvonių kapinių plėtra

Birštono savivaldybės tarybos posėdyje buvo nuspręsta pirkti 1,6525 ha ir 0,3894 ha žemės sklypų dalis, Škėvonių ir Ivoniškių kaimuose, siekiant plėsti Škėvonių kapines. Prienų rajono savivaldybei įsigijus kitas žemės sklypų dalis, Škėvonių kapinių esamas plotas padidės beveik 7 ha. Išplėtus Škėvonių kapinių teritoriją bus galimybė ateityje skirti didesnę ploto dalį žmonių palaikų laidojimui, įrengti kolumbariumą bei automobilių stovėjimo aikštelę.

Naujos automobilių stovėjimo aikštelės

Birštono savivaldybės taryba leido UAB „Harmonijos parkas“ lėšomis įrengti dvi naujas automobilių stovėjimo aikšteles, iš kurių viena, 12 vietų, bus skirta Birštono miesto gyventojų automobiliams. Aikšteles planuojama įrengti S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, šalia daugiabučio namo ir viešbučio esančiuose žemės sklypuose. Preliminariai iš viso bus įrengta 18 automobilių stovėjimo vietų.

Su visais Birštono savivaldybės tarybos sprendimais galima susipažinti Lietuvos Respublikos Seimo teisės aktų informacinėje sistemoje.