PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Birželio 18 d. 11:31

Birštono kortuose – įnirtingos tenisininkų kovos

Birštonas

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


305279

Birštono teniso kortuose praūžė šio Lietuvos kurorto šventės taurės turnyras, kurį surengė „Teniso namai“ – didžiausia tenisininkus burianti interneto platforma ir turnyrų organizatorius Lietuvoje. Šiomis varžybomis startavo ketvirtus metus iš eilės „Teniso namų“ rengiama vasaros turnyrų serija. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais serijos turnyrai dar bus surengti Palangoje ir Druskininkuose.

Birštone vykusios varžybos subūrė 100 teniso mėgėjų iš visos Lietuvos: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Alytaus, Jonavos, Prienų, Šilutės, Druskininkų. Jų dalyviai, suskirstyti pagal pajėgumą, rungėsi net penkiuose skirtinguose divizionuose.

Stipriausiojo vyrų Top diviziono čempionais tapo Robertas Blagušauskas ir Vytautas Matuliauskas. Dramatiškame finale jie 4:6 6:1 12:10 įveikė čempionų vardus gynusius Darių Kavaliauską ir Mindaugą Simanaitį. Trečioji vieta atiteko Linui ir Mariui Mėgelaičiams, bronziniame finale 6:2 6:4 nugalėjusiems Gintą Jagėlą ir Adamą Veliamovič.

Vytautas Bartulis, projekto „Teniso namai“ vadovas, sako, jog teniso mėgėjai jau pamėgo savaitgaliais rengiamos vasaros turnyrų serijos varžybas.

„Ne veltui šias varžybas organizuojame Lietuvos kurortuose. Šie miestai, ypač vasarą, svečiams gali pasiūlyti daug įvairių pramogų. Todėl tenisą žaidžiantys žmonės į šiuos turnyrus dažnai atvyksta ne vieni, o kartu su šeimos nariais, artimaisiais, draugais. Augantis dalyvių skaičius, o taip pat į turnyrus nuolat grįžtantys tenisininkai mums sufleruoja, kad tokių varžybų Lietuvos kurortuose tikrai reikėjo“.

Antrame pagal pajėgumą divizione niekas neprilygo Tautvydui Mikušauskui ir Gediminui Valiukėnui. Finaliniame susitikime jie 6:3 6:3 įveikė Dangį Jurgelevičių ir Lauryną Zaveckį. Trečioje vietoje liko Donatas Bingelis ir Mindaugas Milius.

Moterų grupės nugalėtojomis tapo Aurelija Šidiškytė bei Neringa Siumbrienė. Įtemptame lemiamame susitikime jos 5:7 6:3 10:6 buvo pajėgesnės už Daivą Karpije ir Dalią Sadeckienę.

Varžybos vyko ir mišrių dvejetų divizionuose. Jų čempionais tapo A. Šidiškytė ir Andrius Dzedzickas bei Birutė Pranevičienė ir Giedrius Leonavičius.

Turnyro, kuris buvo Birštono miesto šventės dalis, nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Birštono merė Nijolė Dirginčienė.

Liepos 12-14 d. antrasis šios serijos turnyras vyks Palangoje, o trečiosios ir paskutinės varžybos rugpjūčio 9-11 d. bus surengtos Druskininkuose.

„Teniso namų“ platforma vienija daugiau nei 6 tūkst. teniso žaidėjų, kurie šiuose turnyruose yra sužaidę jau per 75 tūkst. susitikimų.