PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Rugpjūčio 12 d. 08:41

Bibliotekos patalpose įrengtos patogios darbo erdvės verslininkams

Varėna

Etaplius.LTŠaltinis: Varėnos rajono savivaldybė


313640

Varėnos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos antro aukšto patalpose jau įrengtos darbo vietos pradedantiesiems verslininkams, taip pat visiems kitiems verslo atstovams, kuriems tiesiog reikia patogios nuotolinio darbo vietos Varėnos mieste. Nors oficialiai visa apimtimi Varėnos verslo „Korys“ viešosios bibliotekos patalpose veiklą pradės šių metų rudenį, čia nuo birželio mėnesio įrengtomis darbo vietomis jau naudojasi tiek vietos gyventojai, tiek į miestą užsukantys kitų regionų verslininkai, kuriems prireikia laikinos darbo vietos.

„Besikuriantis Varėnos verslo „Korys“ yra antras svarbus savivaldybės žingsnis skatinant rajone verslumą, verslo kompetencijų didinimą bei verslo bendruomenės bendradarbiavimą. Pernai Senojoje Varėnoje įkurtas Verslumo ugdymo centras sėkmingai augina jaunuosius verslininkus, organizuoja įvairius mokymus, konsultacijas ir dirbtuves, skatina tvarią teritorinę plėtrą. O štai bibliotekos patalpose sudarysime galimybes jaunimui, taip pat pradedantiesiems verslininkams ir visiems tiems, kuriems reikalinga laikina darbo vieta, turėti visas reikalingas sąlygas nuotoliniam darbui, organizuoti susitikimus, kitus renginius, įsitraukti į kartu su verslo skatinimo institucijomis organizuojamas mentorystės programas“, – tęsiamais darbais pasidžiaugė Varėnos rajono savivaldybės vicemeras Alvydas Verbickas.

Bibliotekoje įkurtų darbo vietų ir verslo „Korio“ privalumus taip pat vardija Ekonomikos ir turizmo skyriaus vedėja Ilona Norkūnienė: „Bibliotekos patalpose įrengtos darbo vietos pradedantiesiems verslininkams turi išties daug privalumų. Pirmiausia, ši paslauga yra nemokama, o tai ypač naudinga verslą pradedantiems asmenims, kuriems svarbu sumažinti pradines išlaidas ir efektyviai panaudoti savo biudžetą.

Be to, čia yra visa produktyviam darbui reikalinga infrastruktūra: patogūs darbo stalai, kėdės, kompiuteris, interneto ryšys, elektros lizdai. Bibliotekoje verslininkams ypač patogu pasiekti informacijos išteklius – nuo gausybės knygų ir periodinių ledinių, iki duomenų bazių bei kitų informacijos šaltinių. Tai gali būti labai naudinga tyrimams, rinkos analizei ir kitoms veikloms, kurios tikrai svarbios verslo pradžioje. Ne mažiau svarbu ir tai, kad bibliotekoje sukuriama išties kūrybiška aplinka, kuri skatina kūrybiškumą ir mokymąsi, todėl gali būti įkvepiančia vieta naujoms idėjoms. Ramios ir tylios zonos leidžia susikaupti ir produktyviai dirbti. Galiausiai biblioteka gali būti puiki vieta susitikti su kitais pradedančiaisiais verslininkais, dalytis idėjomis ir patirtimi“.

Reikšmingas privalumas ir tai, kad Varėnos viešoji biblioteka yra įsikūrusi ypač geroje vietoje, miesto centre, iš kur greitai pasiekiamos visos viešosios įstaigos, maitinimo pasaugos. „Vos tik įrengus darbo vietas verslui, jau per pirmą mėnesį pajutome išties nemažą susidomėjimą. Verslo atstovai čia gana dažnai lankosi: ne tik pradedantieji, bet ir savo verslus seniai plėtojantys gyventojai. Tai tik įrodo, kad tokia vieta verslininkams buvo išties reikalinga ir kad bibliotekos patalpos jiems yra labai patrauklios produktyviam darbui be didelių finansinių investicijų“, – teigia Varėnos viešosios bibliotekos direktorius Eitaras Kazimieras Krupovičius.

Planuojama, kad po oficialaus atidarymo, be darbo vietų, Varėnos verslo „Koryje“ taip pat bus sudarytos sąlygos verslo bendruomenių narių susitikimams, verslo įgūdžių ugdymo programų, verslo mentorių pagalbos ir įvairių renginių organizavimui. Verslo „Korys“ veiks glaudžiai bendradarbiaudamas su Varėnos krašto verslo asociacija (kuri kartu atliks ir dalį mentorių tinklo funkcijų) bei Senojoje Varėnoje įsikūrusiu Verslumo ugdymo centru.

Kaip svarbi misija kuriant Varėnos verslo „Korį“ įvardijama ir socialiai atsakingo, tvaraus verslo auginimas ir palaikymas bei konsultavimas dėl socialinio verslo galimybių Varėnos rajono teritorijoje. „Palaikyti esančius, ugdyti pradedančius ir skatinti naujai besikuriančius verslus – esminė Varėnos verslo „Korio“ misija ir tikslas“, – teigia Varėnos Verslumo ugdymo centro verslumo specialistas ir vienas iš verslo „Korio“ iniciatorių Valdas Kavaliauskas.